Rețetă de eclere aperitiv pentru masa de Paște, gătite de Iuliana Ghinea, de la Prestige Orchestra
Rețetă de eclere aperitiv pentru masa de Paște, gătite de Iuliana Ghinea, de la Prestige Orchestra
Înainte de a-și luat zborul spre Coasta Amalfitană acolo unde alege să se relaxeze alături de familie, cu ocazia vacanței de Paște, Iuliana Ghinea, de la Prestige Orchestra, nu ratează călătoria din bucătărie.
Pasionată de bucătărie, Iuliana Ghinea le propune dragilor ei, pe lângă produsele tradiționale, o rețetă de eclere umplute cu pastă de brânza și sos de cedar asezonate cu bacon crocant, un produs mai puțîn tradițional, însă extrem de gustos.
„Masa din ziua de Paște am ales să o petrecem în familie. Voi găti pentru întreaga familie rețete tradiționale dar și preparate internaționale. Cam așa arată meniul: sărmăluțe în foi de viță, salată de bouef, ciorbiță de pui, tort de somon cu fistic, eclere umplute cu pastă de brânză și sos de cedar asezonate cu bacon crocant, salată de sfeclă cu usturoi și maioneză. Vă las și vouă rețetă de la eclerele mele aperitiv pentru că restul cu siguranță le-ați pregătit deja.”, povestește, în exclusivitate, artista.
Ingrediente eclere cu pastă de brânza și sos de cedar asezonate cu bacon crocant
– 40 Coji de ecler;
– 200g brânză tip Philadelphia;
– 200g brânză de burduf;
– 200g bacon;
– 250g cedar (îl folosiți la sos);
Se taie cubulete baconul și se pune în tigaie pentru a se praji, fară să puneți ulei dat fiind faptul că el are deja grăsime.
Îl scoateți pe un șervețel de hârtie.
Amestecați brânză de burduf și Philadelphia împreună cu o parte din baconul prăjit, până obțineți o pasta cu care veți umple cojile de ecler.
Într-un vas de teflon topiți cedarul până devine ușor fluid iar apoi treceți fiecare ecler pe care l-ați umplut cu pasta de brânză.
Presarăți baconul rămas și aveți cel mai delicios ecler aperitiv.
Povesteam, mai sus, și despre excursia minunată pe care artiștii de la Prestige Orchestra o au plănuită după Paște, despre care Iuliana povestește cu plăcere, mai ales că abia așteaptă să vină ziua plecării.
„Pentru sărbătorile pascale am ales o mini-vacanță pe Coasta Amalfitana pentru a ne deconecta și a ne încărca cu energie pentru sezonul care începe imediat după Paste. Ne plac foarte mult călătoriile în care priveliștea este una de poveste așa cum este și această zonă în care marea și muntele sunt împreună.”, conchide Iuliana Ghinea
Cât despre mesajul pe care-l are pentru toți, lucrurile sunt simple:
„Vă dorim că Sărbătorile pascale să vă aducă multă iubire!”.