Reteta de dovlecei la tigaie cu usturoi. Numai buni pentru perioada postului
:format(webp):quality(80)/https://ciao.ro/wp-content/uploads/2019/03/Reteta-de-dovlecei-la-tigaie-cu-usturoi-4.jpg)
Dovleceii la tigaie cu usturoi pot si serviti atat ca fel principal, daca obisnuiti sa mancati foarte putin, sau pot fi garnitura ideala pentru o friptura.
Oricum i-am consuma, va garantam ca va vor incanta simturile pentru ca sunt atat de gustosi, incat n-o sa rezistati si o sa-i pregatiti in fiecare saptamana.
Reteta de dovlecei la tigaie cu usturoi
Ingrediente dovlecei la tigaie cu usturoi
- 3 dovlecei medii
- 50 ml ulei de masline
- 2 fire de cimbru proaspat
- 4 cătei de usturoi
- 1 lingurita de sare
Mod de preparare dovlecei la tigaie cu usturoi
- Se incepe prin a se taia dovleceii in felii de circa 0,5 cm grosime, dupa care se presara cu sare si se lasa la scurs.
- Se pune uleiul de masline neaparat intr-un vas antiaderant, suficient de mare si la foc foarte mic, unde se caleste usturoiul feliat pana devine translucid.
- Se adauga dovleceii si se mareste focul. Cand incep sa fie usor rumeniti, se pot adauga frunzulite de cimbru verde si se mai lasa doua-trei minute.
Pofta buna!
Sursa: clickpoftabuna.ro