Reteta de clatite de cartofi. Un preparat delicios si rapid
Pentru amatorii de cartofi, daca v-ati plictisit de banalii cartofi prajiti (nu comentam, sunt deliciosi), avem o alternativa la fel de gustoasa.
Este vorba despre clatitele de cartofi, preparat pe care il puteti manca atat ca aperitiv, cat si la cina. Aveti nevoie doar de cateva ingrediente, este o extrem de foarte simpla.
Reteta de clatite de cartofi
Ingrediente pentru clatite de cartofi
- 3 cartofi albi
- 150 ml lapte clocotit
- 250 g faina
- 3 ouă
- 1 pahar mic iaurt bine inchegat
- sare
- ulei pentru prajit
Mod de preparare clatite de cartofi
- Pentru inceput, cartofii curatati si feliati se pun la fiert in apa cu sare.
- Cartofii nu se lasa sa fiarba de tot, iar in momentul in care au inceput sa fiarba se scot din apa si se paseaza, dupa care se adauga laptele clocotit.
- Se amesteca bine si se lasa la racit.
- Adaugati faina, ouale si iaurtul. Este esential sa iasa un aluat gros care sa se poata lua cu polonicul.
- Se pune ulei la incins iar imediat dupa se pun cu polonicul mici cantitati care se prajesc pe ambele parti.
Pofta buna!