Rețetă de ciocolată Dubai. Ingredientele pentru cel mai râvnit desert al momentului
Rețetă de ciocolată Dubai. Ingredientele pentru cel mai râvnit desert al momentului.
Pentru a prepara delicioasa ciocolată Dubai aveți nevoie de 280 grame ciocolată cu lapte, 180 grame fidea pentru cataif, 10 grame de unt și 220 grame cremă de fistic.
”Se mărunțește cataiful și se prăjește într-o tigaie împreună cu untul. Se amestecă cataiful prăjit cu pasta de fistic, până devine un amestec omogen. În prealabil se pregătește o cochilie de ciocolată, prin topirea ciocolatei și turnarea în formă de policarbonat sau silicon. În interior se introduce și se nivelează compoziția de cataif cu pasta de fistic, iar apoi se toarnă ciocolata topită pentru a crea “capacul” ciocolatei. Se lasă la răcit, pentru a se întări ciocolata, iar apoi se degustă cu multă poftă! Rezultatul este unul extrem de …crocant!”, explică Raluca Țîrcomnicu specialistă în deserturi deosebite pentru Adevărul.ro.
Gabriela Cristea, rețetă de ciocolată din Dubai!
Gabriela Cristea, rețetă de ciocolată din Dubai! Cum se face desertul care face furori în România.
Gabriela Cristea rețetă de ciocolată din Dubai
- Cataif- 450 g
- Ciocolată albă
- Ciocolată neagră
- Ciocolată cu lapte
- 50 de grame de unt
- Aur alimentar (decor)
- Cremă fistic
- Inserție zmeură (opțional)
- Colorant alimentar
„Dacă tot mergem pe ce vreți voi să facem, vom face prima probă. Cu mare greutate am găsit cataif. Între timp am pregătit și ingredientele. Am dezghețat cataiful. Trebuie lăsat să se dezghețe în punga lui pentru a se păstra umezeala. Citește mai mult aici.
foto: social media