Reteta clasica de budinca de macaroane. O sa-ti placa la nebunie

de: Simona
17 03. 2019, 18:32

De aceea iti prezentam reteta clasica de macaroane cu branza, fiindca niciuna nu se compara cu aceasta, este extrem de gustoasa. Insa nu trebuie sa ne credeti pe cuvand, ci s-o preparati imediat.

Astfel, daca vreti sa va amintiti de gustul copilariei, notati reteta, cumparati ingredientele si fuga in bucatarie. O sa fie o incantare pentru intreaga familie.

Reteta clasica de budinca de macaroane

Ingrediente budinca de macaroane:

  • 450 g paste
  • 450 g branza de vaci
  • 3-4 oua
  • 20 g unt
  • 4 linguri zahar tos
  • un praf de sare

Mod de preparare budinca de macaroane:

  • Se fierb macaroanele respectand indicatiile de pe ambalaj.
  • Separat, impartim untul in doua parti egale, jumatate lasand-o la topit, iar cealalta jumatate o vom folosi la tapetat tavam putin mai tarziu.
  • Preincalzim cuptorul. Cand pastele sunt aproape gata, se scurg de apa si se dau printr-un jet de apa rece.
  • Ouale se bat bine apoi se amesteca cu untul topit si cu restul ingredientelor. Cand s-a inchegat compozitia, se adauga si macaroanele apoi se amesteca iar.
  • Tava o tapetam cu jumatatea de unt ramasa, iar apoi turnam compozitia in tava.
  • Se baga in cuptorul incins, la temperatura mare timp de 30-40 de minute, pana capata o crusta aurie.

Pofta buna!