Reteta cheesecake cu bile de ciocolata, ideala pentru sarbatorile ce vin
Va garantam ca nu o sa va ocuoe toata ziua prepararea acestei reteta, iar gustul este unul fabulos, care ii va incanta atat pe cei mici, cat si pe cei mari.
Reteta cheesecake cu bile de ciocolata
Ingrediente cheesecake cu bile de ciocolata pentru akuat:
150 gr de zahar, 200 gr de unt
350 grame de faina, ½ plic de praf de copt
2 linguri de cacao, 1 ou
Ingrediente cheesecake cu bile de ciocolata pentru crema:
500 gr de brânză de vaci proaspătă, 150 gr de unt la temperatura camerei
150 gr de zahar, 1 esenta de vanilie, 4 oua
Coaja rasa de la o lamaie, 1 plic de budinca de vanilie
Pentru decorarea prajiturii aveti nevoie de 2-3 linguri de zahar pudra.
Modul de preparare al aluatului pentru cheesecake cu bile de ciocolata
Toate ingredientele pentru aluat se amesteca pana rezulta un aluat omogen din care se opreste 1/3 necesar pentru a forma bilele (se acopera cu o folie de plastic). Ungeti cu putin unt sau tapetati cu hartie de copt fundul unei tavi de 25 cm diametru si intindeti bine aluatul atat pe fundul tavii cat si pe peretii acesteia (pana sus).
Pregatirea cremei – Se amesteca cu un tel toate ingredientele si punem in tava, peste baza de aluat. Se distribuie uniform pe toata suprafata.
Formam bilele din aluatul ramas si le punem peste umplutura de branza. Nu apasati bilutele in umplutura, ele trebuie sa ramana la suprafata. Din aluatul de pe marginile tavii, se aduce usor la nivelul cremei de branza si se pune la cuptor pentru 1 ora la 160 de grade.