Reteta carnati de casa! N-o sa gasesti alta mai usor de facut

de: Simona
24 11. 2018, 10:16

Inca din copilarie, am fost obisnuiti ca la fiecare sarbatoare sa avem pe masa traditionalii carnati de casa. Iar acum o sa-i poti face chiar tu, avand satisfactia ca ai muncit pentru gustul lor unic.

Reteta carnati de casa

Ingrediente carnati de casa

3 kilograme carne de porc
sare
piper măcinat
cimbru
usturoi pisat
boia de ardei dulce/iute
intestine de porc

Mod de preparare carnati de casa

Pregatirea intestinelor

Mațele (intestinele) de porc se spală bine și se rad cu dosul cuțitului până se elimină toate impuritățile, după care se spală din nou cu apă fierbinte.

Pont: Dacă vreți ca mațele să fie albe, le puteți pune în apă cu sare de lămâie, bicarbonat și puțin oțet.

Prepararea carnatilor

Se toacă carnea, care se amestecă apoi cu usturoi pisat, boia de ardei dulce/iute, după preferințe, piper măcinat și sare după gust.

Pentru ca cârnații de porc să aibă un gust bun, trebuie să folosiți o carne mai grasă, nu doar carne macră.

Mațele se umplu cu carnea amestecată cu condimente și se leagă la capete.

După ce ai terminat de umplut toate intestinele, cârnații se pun la uscat, la aer, timp de 2-3 zile. După aceea se pun la frigider.

Atenție! Dacă faci cârnații cu mai mult timp înainte de a-i consuma trebuie să îi păstrezi la congelator.

Sursa: unica.ro