Prajitura cu nuca si cafea. Cea mai simpla reteta
Alege sa gatesti prajitura cu nuca si cafea. In cele ce urmeaza o sa-ti prezint lista de ingrediente necesare pentru 8 portii. Prajitura cu nuca se prepara simplu, iar ca timp ai nevoie de circa o ora si jumatate.
Prajitura cu nuca si cafea – ingrediente
Pentru blat ai nevoie de 5 oua, 5 linguri de apa, 5 linguri cu varf de zahar, 1 praf de copt, o lingurita de cafea naturala, 2 linguri cu varf de nuca si 5 linguri de faina.
Pentru crema specialistii spun ca ai nevoie de 500 ml de frisca, un plic nesscafe 3:1
Nu uita de decor, pentru acest pas ai nevoie de 50 grame de ciocolata menaj
Prajitura cu nuca si cafea – mod de preparare
In primul rand, specialistii ne indeamna sa batem albusurile spuma cu apa si zahar, apoi sa adaugam galbenusurile si praful de copt. Dupa ce sunt bine omogenizate, peste ele se pune o lingurita de cafea naturala, nuca si treptat faina, amestecandu-se ca sa nu se faca cocoloase. Pret de 30 de minute, apoi, intr-o tava cu hartie de copt se pune blatul si se coace.
In paralel, se face crema din frisca si plicul de nessface. Cand este racit, peste blat se pune crema, iar pe deasupra se picura glazura. Aceasta este preparata din ciocolata menaj care este topita pe foc, la bain-marie. Peste prajitura se face decor cu jumatati de juca, dupa care se serveste.
Prajitura este gata, iar noi va dorim Pofta buna!