Povestea incredibilă a omului cu două fețe! Cum arăta Edward Mordrake

Publicat: 10 Nov. 2019, 12:12 News 3
Povestea incredibilă a omului cu două fețe! Cum arăta Edward Mordrake

Edward Mordrake, s-a născut cu o malformaţie extrem de rară: avea încă o faţă pe spatele capului. Doar 10 oameni în istorie sunt cunoscuţi cu acest “defect”.

 

Medicii acelor vremuri nu aveau habar cum de s-a putut întâmpla acest lucru, considerându-l posedat. Abia în medicina modernă s-a aflat ca, de fapt, această malformaţie provine dintr-o mutaţie rară a genei, care produce gemeni siamezi. Edward i-a implorat pe medici să îi scoată “faţa diabolică” de pe spatele capului. Acesta se plângea că aceasta îi şopteşte lucruri teribile noaptea, deşi în mod normal această faţă nu putea vorbi şi nici mânca. În cele din urmă, englezul a fost găsit mort la 23 de ani, varianta oficiala fiind sinuciderea.

Povestea incredibilă a omului cu două fețe! Cum arăta Edward Mordrake

Iată un fragment din Anomalies and Curiosities of Medicine (publicată în 1896)

„Unul din cele mai ciudate cazuri privind deformitațiile umane este cel al lui Edward Mordrake, despre care se spune că ar fi fost moștenitorul uneia dintre cele mai nobile familii din Anglia. Nu și-a adjudecat niciodată titlul căci s-a sinucis la douzeci și trei ani. Trăia în izolare completă, refuzând până și vizitele familiei.

Mordrake era un tânăr educat și un muzician talentat. Era remarcat pentru silueta grațioasă și pentru chipul său – să îi spunem față sa naturală – de o frumusețe deosebită. Dar la ceafă Mordrake avea o altă față, a unei fete tinere “ca dintr-un vis, dar hidoasă ca un diavol”. Acest chip “ocupa doar o porțiune mică a capului și manifesta câteva semne de inteligență, malițioasă ce-i drept”. Chipul zâmbea și se bucura atunci când Mordrake plângea și se tânguia.

Ochii săi erau capabili să urmărească interlocutorul iar buzele murmurau fără încetare. Nu se auzea vreo voce dar Mordrake se plângea că noaptea nu se putea odihni din cauza șoaptelor pline de ură ale geamănului sau malefic. Mordrake spunea despre geamănul său că “nu doarme niciodată și îmi vorbește în continuu asemenea blestemății cum numai în iad s-ar auzi.

”Nicio minte sănătoasă nu își poate imagina obscenitățile pe care mi le spune. Nu știu ce blestem m-a legat de acest demon – căci prieten cu siguranță nu îmi este. Vă rog să găsiți o modalitate să îi curmați existența, chiar dacă asta înseamnă că voi muri și eu.” Acestea sunt cuvintele lui Mordrake către doctorii săi Manvers și Treadwell. În pofida faptului că a fost supravegheat cu atenție, a reușit să își procure otravă și murind a lăsat în urmă o scrisoare prin care solicita că ‘fața demonica’ să fie distrusă înainte de înmormântare altfel ‘șoaptele vor continua și în mormant’.

La propria-i cerere Mordrake a fost îngropat într-un loc izolat fără o piatră funerare sau orice alt semn care să îi marcheze mormântul”.

Publicat: 10 Nov. 2019, 12:12 News 3
Pe aceeași temă