Politia a gasit fetele disparute. Erau obligate sa se prostitueze. Traficantii de carne vie au obtinut peste 300.000 de euro din exploatarea lor sexuala

Publicat: 26 Aug. 2019, 14:24 Ciao.ro
Politia a gasit fetele disparute. Erau obligate sa se prostitueze. Traficantii de carne vie au obtinut peste 300.000 de euro  din exploatarea lor sexuala

Cinci persoane au fost retinute si vor fi propuse astazi la arestare preventiva intr-un dosar de trafic de minori si trafic de persoane.

Politia a gasit fetele disparute. Victimele erau batute si santajate emotional pentru a se prostitua in diverse locatii din Romania si Germania.

Cinci persoane au fost retinute si vor fi propuse astazi la arestare preventiva intr-un dosar de trafic de minori si trafic

Pe 25 august, procurorii DIICOT Galaţi i-au reţinut pentru 24 de ore pe P. N., P. C.-C., P. V., A. D. şi L. D., cu vârsta cuprinsă între 21 şi 53 de ani, într-un dosar ce vizează destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane, în formă continuată.

Politia a gasit fetele disparute

La aceeaşi dată, procurorii antimafia le-au plasat sub control judiciar pe M. E.-A., în vârstă de 28 de ani (cunoscută cu antecedente penale în Germania) şi P. I.-M., în vârstă de 24 de ani (fără antecedente penale), pentru aderare la un grup infracţional organizat, trafic de minori şi trafic de persoane.

„S-a reţinut că, perioada 2014 – iulie 2019, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, la diferite intervale de timp, inculpaţii au recrutat, prin inducere în eroare, utilizând metoda „Loverboy”, trei persoane vătămate minore (una dintre ele diagnosticată cu diabet) pe care prin constrângere psihică şi fizică, prin menţinere în eroare şi şantaj emoţional, limitându-le libertatea de comunicare şi mişcare, le-au transportat, transferat, adăpostit, primit, supravegheat şi controlat în scopul exploatării sexuale, pe diferite perioade de timp, în diferite locaţii Germania”, precizează procurorii DIICOT Galaţi.

Publicat: 26 Aug. 2019, 14:24 Ciao.ro
Pe aceeași temă