Plăcintă cu mere fara oua, unt sau lapte! E atât de bună că o s-o faci așa și când nu e post

10 11. 2023, 13:35
Plăcintă cu mere

Plăcintă cu mere fara oua, unt sau lapte! E atât de bună că o s-o faci așa și când nu e post. Vezi mai jos rețeta pas cu pas.

INGREDIENTE Plăcintă cu mere
Aluat:
200 g margarina Rama topita
1 pahar zahar
1 plic drojdie
1 vf lingurita de sare
1 pahar apa minerala calduta
faina cat cuprinde
2 pliculete zahar vanilat
Umplutura:
500 g mere razuite si stoarse bine
1 lingurita scortisoara
100 g zahar

Portii: -Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu mere (Post):

Se amesteca faina cu drojdia, sarea, zaharul,zaharul vanilat apoi se adauga apa calduta, margarina topita si se framanta bine aluatul pana nu se mai lipeste de maini(10 min) Lasam la dospit 30-35 de min la loc caldut.

Pentru umplutura calim merele impreuna cu zaharul timp de 10 minute. Cand s-a racit adaugam scortisoara. Citește continuarea AICI.

Plăcintă cu brânză ca la țară. Așa o făceau străbunii noștri acum 100 de ani!

Plăcinta cu brânză este un preparat care se gătea chiar și în urmă cu mii de ani. Cu toții ne-am bucurat încă din copilărie de gustul și aroma dulceagă a plăcintei proaspăt scoase din cuptor. Diferitele rețete pentru plăcinta cu brânză au fost păstrate cu sfințenie și date mai departe, din generație în generație.

Plăcinta, inventată în neolitic

Cuvâtul ”plăcintă” provine din latinescul ”placenta”, care înseamnă prăjitură, turtă su chiar plăcintă. Istoria acestui preparat este însă una îndelungată. În jurul anului 9.500 î.Hr. egiptenii au fost cei care s-au gândit să prepare ”galettes”. Acest preparat avea o crustă, asemănătoare foilor de plăcintă de astăzi, dar era umplut cu orz, ovăz sau secară și pe deasupra avea miere. Citește continuarea AICI.