Peștele care te scapă de colesterol. E sănătate curată!
Deși toată lumea știe că peștele are numeroase beneficii pentru organsim, puține persoane știu că poate reduce considerabil și cantitatea de colesterol.
Dacă ai hipercolesterolemie, adică cantitatea de grăsime din sânge depăşeşte limitele normale, e bine să eviţi anumite alimente și să le consumi numai pe cele care au cu adevărat beneficii pentru a scădea cantitatea de colesterol. De-a lungul timpului s-au efectuat numeroase studii și s-a constatat că peștele reglează anumite funcții ale organismului uman, iar una dintre proprietățile peștelui este și reducerea cantității de colesterol.
Peștele indicat de către specialiști este cel bogat în acizi grași Omega 3, care contribuie la activitatea normală a inimii și a vaselor de sânge. Adică somonul, păstrăvul, macroul, sardina sau heringul.
Nutriționistul Mihaela Bilic spune că păstrăvul este mai bogat în Omega 3 decât peștele din mările reci. Un studiu recent a descoperit că acizii grași Omega-3 formează molecule care activează un receptor ce poate fi extrem de important pentru oprirea procesului de inflamație, ajutând astfel la combaterea aterosclerozei: ”Cand spui peste toata lumea are o retinere pentru ca se gandeste la oase. In asa hal le e frica americanilor de oase incat majoritatea tinerilor nici nu stiu cum arata o bucata de peste, inafara de crochete si fish fingers, ei nu mananca niciun tip de peste (…)
Vine apoi argumentul Omega 3, ca ne place sau nu, e musai sa mancam peste pentru sanatate. Si iata, exista Omega 3 nu numai in somon, macrou si hering, ci si in pastrav. Ba mai mult, pastravul e mai bogat in acizi grasi esentiali decat pestele din mările reci, doar sardina il intrece” , a notat Mihaela Bilic într-o postare de pe Facebook-ul său.
Acizii grași Omega 3 ajută și la funcționarea în parametrii normali ai trigliceridelor din sânge. De asemenea, prin reducerea nivelului de colesterol rău se previne formarea plăcilor aterosclerotice, adică se împiedică depunerea altor grăsimi pe pereții arteriali. Peștele ar trebui consumat de două ori pe săptămână și ar trebui preparat la cuptor.
Scrumbia de Dunăre, efecte miraculoase!
Scumbia de Dunăre are efecte miraculoase asupra organismului uman. Scrumbia de Dunăre este un pește gras, mușchii săi conțin peste 36% grăsime, plină de acizi grași polinesaturați.
Consumul acestui pește cu uleiuri special presate la rece, precum uleiul de germeni de porumb sau germeni de grâu, carnea de pește ne ajută la curățarea grăsimilor depuse pe vasele de sânge, funcțiile inimii fiind îmbunătățite.
Dacă totuși nu găsești scrumbie de Dunăre, poți opta pentru somon. O cantitate de 100 -150 gr poate oferi organismului nostru peste 90% din necesarul zilnic de vitamina D.
SURSA FOTO: Social Media