Perle BAC. Cele mai tari perle la limba romana din anii trecuti
Perle BAC. Cele mai tari perle la limba romana. Unii elevi de clasa a XII-a care au sutinut examenul de Bacalaureat au reusit sa starneasca amuzamentul tuturor prin „perlele” pe care le-au scris la proba de limba si literatura romana.
Sunt unele mai amuzante ca altele, si cu siguranta vor starni multe rasete. Daca nu ne credeti, va lasam sa va convingeti singuri. Iata cele mai amuzante perle la limba romana din anii trecuti:
Perle BAC. Cele mai tari perle la limba romana
- Cele patru elemente de structura de la Morometii sunt cele patru volume. E un roman-fluviu si n-a incaput intr-o singura carte.
- Modelul meu este tatal meu care este preot la parohia mare din centru. Il asculta toata lumea, are un program lejer si venituri bune. Imi plac si Papa Paul si Patriarhul, care fac biserici mari si oamenii sunt fericiti.
- Multa lume critica pe Zavoranca, Daniela Crudu, dar ele sunt cap de afis in show biz, prin toate revistele, le urmaresc fotografii in cluburi, pe strada, apar seara la televizor. Pentru mine ele au reusit in viata. Numele lor apare pe internet de mii de ori. Altfel, nu te stie nimeni, in afara de cartierul tau. E bine sa ai un model de urmat, te inspira in ce faci.
- Cătălin a luat-o în luntre pe Cătălina si s-au iubit în mijlocul lacului sub privirile Luceafărului care era gelos.
- Titlul operei poate fi interpretat din punct de vedere astronomic precum o stea aproape de pământ , foarte strălucitoare care poate fi văzută cu ochiul liber.
- Comuniştii erau terorişti, nu dădeau internet la oameni. Ei se bătea cu americanii, care le-a dat la temelie, că avea mai multe bombe atomice.
- Baltagul este un fel de topor folosit si in zilele noastre pentru comiterea crimelor. Dupa acest topor a plecat Victoria Lipan, probabil ca avea nevoie de el pentru muncile campului sau ca sa taie lemne.
- Ilie Moromete ii lua la misto pe toti pentru ca se credea superior din nastere. N-a avut nevoie de multa scoala si de aceea e idolul meu.
- Eu nu mai scriu scrisori pt k am internet… și pe Paula nici nu o cunosc!.
- Zoe și Tipatescu se iubeau pe la spate.
- Inima este cel mai important organ genital al omului.
- Cu ajutorul câinelui Vitoria Lipan și-a găsit foarte repede zăcămintele soțului.
- În 1877 trupelor rusești li s-a permis să traverseze teritoriul României, împreună cu tancuri și avioane, iar românii le-au dat mâncare și cazare contracost.
- Poezia „Sburătorul” de Ion Has Rădulescu este un omagiu adus aviatorilor români.
- Mircea cel Bătrîn a fost înmormîntat la Cozia împreună cu umbra sa
- Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerată a treia.. În „Scrisoarea a treia” se desfășoară bătălia de la Rovinari.
- Mircea cel Mare, care prima dată a fost bătrîn, stă la un discurs cu Baiazid. Acesta îl primește politicos, dar cu obrăznicie, și-l face în tot felul, ca pe o albie de porci. Cînd Baiazid îl întreabă arogant „Tu ești Mircea?”, domnitorul român nu se pierde cu firea și îi răspunde la fix: „Da-mparate! „. Pînă la urmă Mircea cel Mare, deși bătrîn îl va îngenunchia pe trufașul otoman cu cîteva proverbe și zicători bine plasate.
- Împărați cu care lumea nu putea să se mai împace au venit și la noi în România și au cerut pămînt și de băut, dar cum veniră s-a lămurit cu cine are de-a face și s-a dus de-a berbeleacul cu pleava pulberata, c-au rămas doar cîteva de bucăți de eniceri și spahii fugind, dintre care este amintită „înspre Dunăre, o mînă.”
- La a-2-a parte a subiectul cerință este compunerea unei scrisori către o persoană imaginară pe nume Paula. Un elev răspunde(în scris):”Eu nu mai scriu scrisori pt k am internet… și pe Paula nici nu o cunosc!”
- Manole a pus-o pe Ana la zid și a început să o lucreze.
- Poemă „Miorița” circulă pe bază orală, adică nu a fost scrisă, din motive tehnice. În balada „Miorița” este vorba de trei ciobani care complotează împreună să-l omoare pe unul dintre ei. Ciobanul „Mioriței” a spus că la cap să-i puie diverse categorii de fluiere.
- Mulțimile de boieri exploatatori își țineau banii numerar în pungi. Haiducii îi atacau și îi ușurau de bani în toate baladele.
- Călin ține de mînă mireasă care are părul lung de fericire. Ea luptă să pună mîna pe dragostea flăcăului.
- Poetul își așteaptă iubita ca împreună să cutremure o barcă.
- Ion Creangă s-a născut între anii 1887-1889.
- Nechifor Lipan a avut fericită ocazie de a nu se mai întoarce acasă fiind jefuit de niște oameni invidioși.
- În romanul „Răscoala” personajul principal este poporul și marea masă a țăranilor.
- Dimitrie Cantemir a avut un rol însemnat în viața sa.
- Nechifor Lipan stătea”pe spate cu fatza în jos”..