Patru calități ale dermatocosmeticelor pe care cosmeticele de masă nu le au

31 10. 2022, 22:17

Dermatocosmeticele au evoluat deopotrivă ca substitut și remediu complementar recomandărilor medicale. Aceste produse de îngrijire au formule dezvoltate științific și le asigură utilizatorilor soluții eficiente și de calitate pentru problemele pielii, spre deosebire de produsele cosmetice generice, ale căror calități pot fi adesea contestate. 

Noul val de dermatocosmetice a luat pe sus industria frumuseții pielii și a părului. Produse special concepute pentru anumite tipuri de ten sau remedii pentru probleme specifice – aceasta este promisiunea și, totodată, avantajul principal al dermatocosmeticelor. Eficiența lor este susținută de studii științifice și, adesea, rezultatele depășesc așteptările. Conform Research Dive, avansul tehnic continuu în industria dermatocosmeticelor urmărește crearea unor produse superioare, care pot fi personalizate în funcție de nevoi. Această tendință va înflori, probabil, la nivel global în următorii ani. Se estimează că, până în 2027, piața dermatocosmeticelor va crește cu aproape 40% în comparație cu cifrele anului 2019.  

”Mai bine previi decât să tratezi” este mantra producătorilor și a consumatorilor industriei de înfrumusețare. Iar dermatocosmeticele sunt, cu siguranță, soluții recomandate de către medici pentru prevenirea apariției problemelor pielii și ale scalpului. Totodată, conștientizarea la nivel global a factorilor care dăunează grav tenului și pielii și a agenților externi precum poluarea, radiațiile ultraviolete sau produsele antibacteriene este tot mai semnificativă. Iar dermatocosmeticele se fac remarcate tocmai prin combaterea acestor factori nocivi și împiedicarea lor să își pună amprenta asupra sănătății și frumuseții pielii și a părului. Iată care sunt cele mai importante beneficii ale produselor dermatocosmetice: 

Ingrediente potente și avansate 

Indiferent dacă vorbim despre produse Beauty Drops, Avene sau Bioderma, toate au un numitor comun: ingrediente active în concentrații mari, spre deosebire de cosmeticele care se comercializează, de regulă, în supermarketuri. Aceste ingrediente sunt mai potente deoarece sunt incluse în formule sub ghidajul unor profesioniști educați în îngrijirea pielii. Astfel, concentrația unor ingrediente precum vitaminele, peptidele, retinolii, acizii alpha hydroxy sau niacinamida este mai mare în rândul dermatocosmeticelor decât în cazul produselor cosmetice de masă. De altfel, produsele dermatocosmetice trec prin studii clinice riguroase și prin teste multiple, pentru verificarea eficienței și a eventualelor efecte adverse asupra pielii sensibile. De exemplu, produsele Avene conțin apă termală Avene, care protejează tenul sensibil, intolerant, atopic sau predispus la reacții alergice. 

Ingrediente de calitate superioară  

Sursa, puritatea și eficiența ingredientelor incluse în formulele dermatocosmetice ale brandurilor cunoscute de dermatocosmetice sunt biletul de trecere al acestora pentru comercializarea în farmacii. De aceea, în formulele lor vei identifica doar cele mai bune forme ale ingredientelor: de exemplu, vitamina C va fi întotdeauna în formele cele mai eficiente, MAP (ascorbil fosfat de magneziu) sau THDA (ascorbat de tetrahexildecil) atunci când intră în componența dermatocosmeticelor. 

Absorbție optimă a ingredientelor active  

Pe lângă calitatea ingredientelor, tehnologia de absorbție a unui produs în piele este net superioară în cazul dermatocosmeticelor, în comparație cu produsele de îngrijire obișnuite. Pielea este greu de pătruns, iar această caracteristică poate îngreuna penetrarea ingredientelor în profunzimea sa și, implicit, avantajele care vin odată cu această absorbție. În cazul dermatocosmeticelor, sistemele de absorbție și tehnologia sunt o prioritate, astfel că ingredientele ajung să intre în piele și să îi livreze beneficiile promise. 

Formule mai sofisticate și mai complexe  

Produsele dermatocosmetice sunt special concepute pentru a îndeplini mai multe roluri, au o abordare comprehensivă pentru a trata cauzele problemelor pielii și, deci, mai multe ingrediente care acționează în sinergie. De exemplu, un produs special conceput pentru ten gras poate avea și efectul de diminuare a porilor sau de a hidrata corespunzător pielea, pentru a împiedica producția naturală de sebum în exces. Același produs poate avea și efecte calmante, pentru a reduce iritația și roșeața. 

A folosi sau nu produse dermatocosmetice?  

Utilizarea dermatocosmeticelor nu este singura condiție pentru un ten curat și frumos. Stilul de viață și alegerea produselor cosmetice în funcție de caracteristicile, problemele și limitările tenului sau ale scalpului tău, precum și hidratarea din interior sunt factori mult mai importanți în procesul de menținere sau înfrumusețare a pielii și părului. Altfel spus, acordă o atenție sporită tuturor obiceiurilor tale și ține întotdeauna cont de nevoile corpului tău, pentru a lua decizii corecte cu privire la îngrijirea tenului și a scalpului. 

Foto: Freepik