Paste cu fructe de mare, cel mai bun deliciu din aceasta vara. Cum se prepara?

de: D. C.
08 10. 2017, 16:47

Paste cu fructe de mare. Hmmm… Cand am comandat prima data acest preparat am facut-o din pura curiozitate, nici macar nu-mi imaginam ca o sa-mi placa. Acum, am devenit cumva dependenta de ea, nu este concediu sau iesire in oras care sa nu se lase si cu o portie de paste cu fructe de mare.

Sigur, indragostita iremediabil fiind, am inceput sa-mi cumpar ingredientele si sa pregatesc minunata reteta de paste cu fructe de mare chiar acasa, pentru familie si prieteni. Este o reteta care se prepara foarte usor si este gata repede. In mai putin de 25 de minute, reteta de paste cu fructe de mare este gata.

Inainte sa vedem cum se prepara, trebuie sa vedem care sunt ingredientele.

Paste cu fructe de mare: Ingrediente

Paste
Smantana 100 ml
Parmezan 100 g
Piper  negru macinat
Sare
Ulei de masline 30 ml
Vin alb
Usturoi
Fructe de mare 300 g
Patrunjel/marar
Rosii cherry
Ardei iute

Paste cu fructe de mare: mod de preparare

Acum, va imaginati ca acest preparat nu este unul care sa puna probleme deosebite atunci cand vine vorba despre modul de preparare, mai cu seama ca am spus de la inceput ca vorbim despre un preparat care este gata in 25 de minute.

In prima faza, punem la fiert pastele cu putina sare, respectand timpul indicat pe ambalaj. In paralel, se calesc, in ulei de masline, usturoiul si cu ardeiul iute. Cand acestea sunt putin prinse, se adauga fructele de mare si vinul incalzit usor, care se adauga la 3, 4 minute dupa. In urmatoarea etapa se adauga rosiile si pastrunjelul tocat. Toate aceste ingredient puse pe foc se lasa inca 5 minute pentru a se lega compozitia, dupa care se adauga smantana dulce.

In ultima etapa se scurg bine pastele si se adauga peste sos. Atunci cand sunt servite, pastele cu fructe de mare se servesc cu fasii de parmesan, patrunjel tocat si un pahar de vin alb.

Pofta buna!

Afla dupa ce reteta prepara Adda, pastele cu creveti.