(P) Ce este ONJN și cum a influențat jocurile de noroc online din România

Publicat: 07 feb. 2023, 12:28 Autor: Camelia Arhiva
(P) Ce este ONJN și cum a influențat jocurile de noroc online din România

Evoluția impresionantă a jocurilor de noroc online din România nu s-ar fi produs cu siguranță fără înființarea ONJN – Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Faptul că acum românii pasionați de gambling se pot distra în siguranță și legalitate pe internet se datorează apariției acestei instituții, care a însemnat un pas important în industria de gambling din țara noastră.

În rândurile de mai jos îți voi prezenta cele mai importante informații despre ONJN și vei vedea cum au fost influențate jocurile de noroc de pe internet.

Ce este ONJN?

În primul rând, orice român interesat de jocurile de noroc online trebuie să cunoască informațiile de bază despre ONJN. Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc este o instituție a Statului, aflată în subordinea Guvernului României. Aceasta a fost înființată cu rolul de a reglementa, autoriza și monitoriza activitatea de jocuri de noroc din România.

Înființarea ONJN a avut loc în anul 2013, însă ea și-a intrat efectiv în rol abia în a doua parte a anului 2015. Influențele ONJN s-au văzut în mod deosebit în ceea ce privește jocurile de noroc online, fiindcă oricum și până atunci sălile de jocuri și agențiile stradale de pariuri funcționau pe baza unor reguli bine stabilite.

Ce schimbări a produs pe piața de gambling online înființarea ONJN?

Impactul apariției ONJN în România a fost unul imediat pe piața jocurilor de noroc online. Până în a doua parte a anului 2015, românii se puteau distra pe orice site de jocuri de pe internet, chiar și pe cele din străinătate și în plus nu trebuiau să plătească niciun fel de taxe sau impozite pe câștigurile obținute.

Această libertate însă nu venea numai cu avantaje, ci din contră, mulți români s-au lovit de-a lungul timpului de diverse probleme, precum imposibilitatea de retragere a câștigurilor, funcționarea incorectă a jocurilor, validarea incorectă a pariurilor, blocarea conturilor etc.

Înființarea și intrarea în rol a ONJN a permis crearea unei piețe online a jocurilor de noroc sigură și legală pentru clienții români, care acum se pot distra la cele mai noi cazinouri online și case de pariuri fără niciun fel de grijă. ONJN a impus o serie de reguli atât pentru organizatorii de jocuri online, cât și pentru cei care participă la astfel de jocuri, precum chiar și pentru site-urile de promovare a jocurilor de noroc.

Evident că cele mai importante reguli de aflat sunt cele care îi privesc pe jucători, iar dintre acestea ți le voi prezenta și eu pe cele de bază în rândurile de mai jos:

Alegerea site-urilor licențiate ONJN

Poate că cea mai importantă regulă impusă de ONJN pe care orice român trebuie să o respecte este cea cu privire la alegerea site-urilor de jocuri de noroc online. Astfel, în ziua de astăzi este absolut obligatoriu ca toți românii să se înscrie și să joace numai pe site-urile de gambling licențiate ONJN.

Alegerea unei platforme de jocuri cu licență ONJN nu doar că este o chestiune obligatorie, însă în acest fel beneficiezi de siguranță maximă, de jocuri corecte și de o experiență de joc excelentă. În plus, cei care își deschid cont pe site-uri fără licență riscă să primească și o amendă de până la 10.000 lei, deci nu încape discuție că alegerea site-urilor licențiate reprezintă cea mai bună variantă.

Deschiderea contului de joc

Pentru a te înregistra pe orice site de jocuri licențiat ONJN trebuie să ai în vedere câteva lucruri de bază și anume:

  • doar persoanele majore (care au cel puțin 18 ani împliniți) au voie să își deschidă cont pe aceste site-uri
  • numai rezidenții români, adică cei care locuiesc în țară pot participa la jocuri de noroc online
  • informațiile introduse la înscriere trebuie să fie reale și corecte, iar cel care deschide contul să fie chiar titularul lui
  • este permisă deschiderea unui singur cont pe același nume/adresă/IP

Nu trebuie să îți faci niciun fel de grijă cu privire la siguranța datelor tale personale sau bancare, fiindcă platformele de gambling cu licență sunt obligate să dispună de sisteme avansate de securitate și criptare a datelor.

Verificarea contului

O altă regulă impusă de către ONJN vizează verificarea conturilor deschise pe site-urile de jocuri online. Dacă vrei să îți păstrezi accesul la contul tău și la platforma de jocuri, atunci va trebui la un moment dat să îl verifici. Acest lucru trebuie realizat în termen de 30 de zile de la prima depunere sau 6 luni de la deschiderea contului.

Verificarea presupune trimiterea unei poze cu un act de idenitate personal – buletin, pașaport sau permis de conducere. În acest fel, staff-ul site-ului de jocuri pe care te distrezi se asigură de faptul că ești titularul de drept al contului, că ești o persoană majoră și că informațiile specificate la înregistrare sunt reale și corecte.

În concluzie, prin intermediul ONJN, românii se pot bucura acum de o piață a jocurilor de noroc online legală, în cadrul căreia se pot distra în deplină siguranță și pot beneficia de cele mai bune servicii și produse. Prin respectarea unor reguli simple te vei bucura și tu de o experiență de joc inedită și distracție la cele mai înalte standarde.

Publicat: 07 feb. 2023, 12:28 Autor: Camelia Arhiva
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă