Ostropel de pui, reteta originala. Invata sa il faci ca la carte, cum se face de zeci de ani

18 06. 2018, 14:22

Ostropel de pui, rețeta originală cu rosii si usturoi. Este un fel de mancare rapid si delicios. Se poate servi cu paine sau mamaliga. Aceasta reteta este una veche, pe care o gasesti cu greu in zilele de azi. Exista ostropel alb si ostropel rosul. Azi vei invata sa il gatesti pe cel cu sos rosu.

Ostropel de pui – Ingrediente

1 kg pulpe de pui cu piele si os (sau mix cu pulpe dezosate)
1 ceapa medie
1 capatana de usturoi
2-3 linguri de ulei
sare, piper
100 ml vin alb sec
400 g rosii in conserva sau 600 g rosii proaspete de vara
o mana de patrunjel verde tocat

Ostropel de pui – Mod de preparare


1. Carnea de pui se curata si se spala bine de tot. Apoi se pregatesc ceapa si usturoiul.

2. Se toaca aceste ingrediente marunt si se lasa pe tocator.

3. Se incinge o tigaie in care sa incapa toate ingredientele. Se pune carnea la prajit cu 3 linguri de ulei. Se prajeste la foc mare pentru a nu fierbe in suc propriu.

4. Puiul se condimenteaza in timp ce este prajit. Poti pune sare, piper sau boia. Carnea trebuie sa fie aurie si rumena.

5. Peste puiul prajit se pune ceapa si usturoiul. Se caleste totul la foc mic.

6. Se stinge cu 100 ml de vin alb sec si se lasa la fiert 2-3 minute.

7. Se adauga rosiile din conserva si 200 ml de apa fierbinte. SE lasa la fiert 20-30 minute, la foc mic, acoperit.

8. Daca sosul e prea acru din cauza vinului sau a rosiilor, puteti pune un varf de cutit de zahar.

9. Se presara cu verdeata tocata inainte de servire si cu mamaliguta calda. Pofta buna!

Sursa: savoriurbane.com