Operația de schimbare de sex, decontată de statul român

Publicat: 21 Jan. 2020, 14:46 News
Operația de schimbare de sex, decontată de statul român

Statul român plătește operația de schimbare de sex.

Transformarea unei persoane trans nu e ceva de genul că te duci în fața unei comisii de specialiști și le spui că, deși te-ai născut femeie, te simți bărbat și gata. Pentru pacienții care trec prin această transformare e nevoie de ani de terapie psihologică și psihiatrică, cu teste lunare, pentru a se vedea evoluția cazului și abia apoi urmează operațiile, care sunt decontate de stat.

Instanța i-a admis unui arădean  solicitarea de schimbare a sexului în documentele oficiale

Astfel că, în urma deciziei favorabile, prenumele lui va pierde ultima literă și va deveni nume masculin. Iar CNP-ul va fi și el ajustat sau va primi unul nou. Bărbatul are 31 de ani  și s-a născut fată. După tratamente hormonale, consiliere și evaluări psihologice, după intervenții chirurgicale, este gata să fie un  bărbat „cu acte în regulă” și, mai departe, să poată să își întemeieze o familie.

Arădeanul, care trăiește acum în afara țării, a povestit pentru Evenimentul Zilei cât de greu i-a fost să trăiască în corp de fată și apoi de femeie. El a povestit că a avut nevoie de doi ani de terapie psihologică și psihiatrică, cu teste lunare, care la 3 – 4 luni odată erau repetate, pentru a se vedea evoluția cazului. Toate acestea se întâmplau la 600 km distanță de localitatea în care trăia. Însă cu toate costurile, nu doar de tratament, ci și de transport și hrană, decontate de statul în care își are domiciliul.

De ce plătește statul operația?

Transsexualismul are ca unic remediu corelarea prin intervenția chirurgicală a fizicului uman cu trăsăturile psihice diametral opuse, spre deosebire de homosexualism și intersevualism. Transsexualismul este considerată a fi o boală care nu are parte de dereglări psihice.

Publicat: 21 Jan. 2020, 14:46 News
Pe aceeași temă