Obiceiul care ne poate ucide în câteva minute. Vlad Ciurea avertizează: ”Poate să apară accident vascular”
Sunt obiceiuri care ne dăunează foarte mult stării de sănătate. De cele mai multe ori nu conștientizăm, dar dacă nu renunțăm la ele, riscăm chiar moartea. Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă!
Prof. Dr. Vlad Ciurea este un adept al alimentației sănătoase și obișnuiește să tragă adesea semnale de alarmă cu privire la efectele negative pe care hrana, dar și alte obiceiuri nocive le au atât asupra creierului nostru, cât și asupra întregului organism.
Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă asupra unui obicei la care românii ar trebui să renunțe. Este vorba despre certuri. În timpul unei altercații, organismul nostru suferă modificări devastatoare. Iar printre acestea se numără creșterea tensiunii nervoase, care poate duce la accidentul vascular cerebral.
”De la ceartă crește tensiunea nervoasă, poate să apară accident vascular ischemic sau hemoragic, tranzitor sau definitiv. Este adevărat. Un număr de vase cerebrale, în tensiune din cauza activității de supărare, ceartă, furie, se pot închide și dau accident vascular cerebral mai ales dacă persoana este și diabetică și hipertensivă și cu un colesterol crescut”, a explicat doctorul la DC MEDICAL.
Potrivit studiilor, în țara noastră mor anual 55.000 de români din cauza unui accident vascular cerebral ischemic, 7.500 din cauza unui AVC hemoragic, iar 1.500 din cauza unei hemoragii subarahnoidiene.
Un alt obicei nociv: cina
Celebrul neurochirurg le recomandă persoanelor să evite pe cât posibil masa de seară. Dacă există totuși unii care nu pot rezista fără să mănânce înainte de somn, doctorul îi sfătuiește să ia cina până în ora 19:30. În plus, mâncarea trebuie să fie una ușoară.
„Masa de seară trebuie să o trimitem dușmanului. Este un proverb chinezesc, masa de dimineață să o mănânci tu, masa de prânz obligatoriu o împarți cu cineva, iar masa de seară o trimiți dușmanului. Tot ceea ce se mănâncă seara se depune. Și atunci se depune pe organism și încărcăm organismul! Este foarte ușor de spus, dar foarte greu de făcut. Și eu sunt puțin supraponderal.
Toți suferim pentru că suntem într-o situație în care avem o societate care este foarte statică. Nu avem timp de alte lucruri. Când ajungem la domiciliu suntem așa de obosiți încât nu ne mai vine decât să mâncăm ceva și să ne culcăm. Este total greșit”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.
SURSA FOTO: Social Media