O interventie chirurgicala le-ar putea permite barbatilor transsexuali sa devina mame! Ce presupune operatia considerata extrem de controversata

Publicat: 06 nov. 2017, 18:01 Autor: madalina m. Life

O interventie chirurgicala pare sa fie solutia pe care foarte multi barbati transsexuali care isi doresc copii o asteptau de ceva vreme. Vestea insa nu a fost pe placul tuturor si o asemenea operatie e considerata controversata chiar de catre multi medici.

Asadar, barbatii care au decis sa devina femei, in urma unei operatii in acest sens, ar putea deveni si mamici. Asta presupune o noua interventie chirurgicala, foarte grea, despre care savantii spun ca momentan inca e in faza de testare.

Totodata, de respectiva operatie s-ar putea bucura si femeile care s-au nascut fara posibilitatea de a face copii, sau cele care si-au pierdut aceasta sansa din cauza diferitelor maladii.

O interventie chirurgicala le-ar putea permite barbatilor transsexuali sa devina mame

Barbatii transsexuali pot insa sa apeleze la o interventie care va insemna transplantul unui pantece, spun specialistii in stiinta reproductiva. De asemenea, cum foarte multi barbati care aleg sa devina femei isi doresc sa poata face si copii, acest lucru va putea fi posibil chiar mai rapid decat se astepta toata lumea.

Decizia unui asemenea transplant pentru barbatii transsexuali e insa contestata la nivel etic, iar multi oameni de stiinta sunt de parere ca nu e tocmai cel mai buna cale pe care un copil ar putea veni pe lume.

Totodata, Richard Paulson, presedintele Societatii Americane de Medicina Reproductiva a povestit recent ca se ia in calcul realizarea unui transplant de pantece, daca exista si donatoare care sa accepte acest lucru.

O interventie chirurgicala le-ar putea permite barbatilor transsexuali sa devina mame

In plus, daca operatia e una de succes, barbatii transsexuali ar putea avea copii pe cale naturala si nu ar mai fi nevoiti sa apeleze la mame surogat.

„Ar putea fi facut si maine transplantul. Ar exista complicatii in plus, e adevarat, dar nu vad nicio problema in asta. Personal simt ca vor exista foarte multi transsexuali care vor dori sa aiba un uter, asa ca vor apela la interventie”, a mentionat Richard Paulson.

In fiecare an, mai bine de sapte mii de femei se nasc in Marea Britanie fara uter, pe cand alte mii pierd posibilitatea de a deveni mamici din pricina diferitelor tipuri de cancer. Pana acum, in Suedia, cinci bebelusi s-au nascut perfect sanatosi, dupa ce mamicile au ales sa isi faca un transplant de pantece.

(sursa: telegraph.co.uk)

Publicat: 06 nov. 2017, 18:01 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă