O asistentă din Botoșani s-a îmbolnăvit pentru a doua oară cu coronavirus. Cum s-a infectat din nou

Publicat: 20 May. 2020, 12:03 News
O asistentă din Botoșani s-a îmbolnăvit pentru a doua oară cu coronavirus. Cum s-a infectat din nou

O asistentă de la Spitalului Județean de Urgență Botoșani a fost diagnosticată pentru a doua oară cu noul coronavirus, după ce în urmă cu o lună se vindecase.

Asistenta medicală în vârstă de 43 de ani s-a infectat cu virusul COVID-19 la începutul lunii aprilie, iar după ce a primit tratamentul corespunzător aceasta a fost declarată vindecată și externată din spital, potrivit Monitorul de Botoșani.

Testele realizate înainte de a ieși din spital au ieșit negative, dar cu toate acestea, femeia a respectat regulile impuse de autorități și a stat în izolare la domiciliu timp de 14 zile.

După perioada de izolare asistenta s-a reîntors la muncă și după zece ture zilnice la spital, asistenta a fost din nou testată și rezultatul a ieșit pozitiv.

Ce spun specialiștii despre persoanele reinfectate

Studiul a fost făcut pe probele prelevate de la 285 de pacienți vindecați și ulterior reinfectați cu noul coronavirus. Iar oamenii de știință au observat că aceștia nu mai pot transmite virusul, după ca SARS-CoV-2 nu a mai putut fi cultivat în laborator, ceea ce indică faptul că pacienții răspândeau, de fapt, particule de virus neinfecționase sau moarte, scrie antena3.ro.

În România au fost confirmate, până acum, 17.191 de infecții cu coronavirus. În total, în România au murit 1.141 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.

Publicat: 20 May. 2020, 12:03 News
Pe aceeași temă