Nu exista o gena a homosexualitatii! Oamenii de stiinta au facut o descoperire neasteptata

Publicat: 30 Aug. 2019, 19:30 Life
Nu exista o gena a homosexualitatii! Oamenii de stiinta au facut o descoperire neasteptata

Un studiu recent face mai multa lumina in privinta originii genetice a atractiei catre persoane de acelasi sex.

Rezultatele celui mai recent studiu arata ca nu exista o gena a homosexualitatii, asa cum multi au sustinut pana in prezent. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca atractia sexuala nu este definita de o singura gena, iar cauzele homosexualitatii sunt de fapt un efect cumulat al mai multor gene.

Cercetatorii din Statele Unite ale Americii si Europa au analizat 500.000 de profile ADN in cadrul celui mai extins studiu de pana acum, iar rezultatele au fost publicate in revista Science.

Nu exista o gena a homosexualitatii!

Oamenii de stiinta cred ca astfel pot demonta teoria aparuta in anii ’90. Potrivit acestora, ar exista o gena homosexuala care poate determina orientarea sexuala in acelasi mod in care poate fi determinata culoarea ochilor unei persoane.

„Este practic imposibil sa prezicem comportamentul sexual pe baza genomului cuiva. Nu exista o gena a homosexualitatii, ci aceasta apare ca efect cumulat al mai multor unor gene”, a declarat Ben Neale, unul dintre cercetatorii care au efectuat studiul cu privire la homosexualitate.

„Rolul jucat de genetica nu poate fi pus la indoiala, dar foarte probabil nu este unul major – intrucat exista un impact neexplicat al mediului, pe care poate nu vom fi niciodata capabili sa-l identificam”, a spus si Fh Sathirapongsasuti, cercetator la compania 23andMe.

Autorii studiului recunosc insa ca orientarea sexuala are o componenta genetica, dupa ce au fost identificate 5 locatii fixe pe cromozomi, care ar avea legatura cu homosexualitatea, insa acestea ar avea o influenta foarte mica. Cercetatorii au descoperit ca una dintre aceste locatii are legatura cu caderea parului, ceea ce sugereaza o legatura cu reglarea hormonilor sexuali.

„Genetica ne sugereaza ca este mult prea simplist sa presupunem ca cu cat atractia fata de acelasi sex este mai puternica cu atat atractia fata de sexul opus e mai slaba”, sustin cercetatorii care au efectuat studiul.

sursa: playtech.ro

Publicat: 30 Aug. 2019, 19:30 Life
Pe aceeași temă