Metoda sigură care ucide coronavirusul! Ce spun experții străini

Publicat: 28 Mar. 2020, 11:07 News
Metoda sigură care ucide coronavirusul! Ce spun experții străini

Experţii de la Universitatea Johns Hopkins au realizat o notă detaliată, pe baza tuturor informațiilor care se știu până acum despre coronavirusul din China și au stabilit natura virusului SARS-CoV-2, dar și măsurile de care trebuie să ținem cont pentru a evita contaminarea cu COVID-19.

Iată informarea trimisă de Universitatea Johns Hopkins privind evitarea contagiunii:

* Virusul nu este un organism viu, ci o moleculă proteică (ADN) acoperită de un strat protector de lipide (grăsimi), care, atunci când este absorbit de celulele mucoasei oculare, nazale sau bucale, își schimbă codul genetic (mutație) și se transformă în celule agresor și multiplicator.

* Întrucât virusul nu este un organism viu, ci o moleculă de proteine, acesta nu este ucis, ci se descompune de la sine. Timpul de dezintegrare depinde de temperatură, umiditate și tipul de material în care se află.

* Virusul este foarte fragil; singurul lucru care îl protejează este un strat subțire de grăsime. Acesta este motivul pentru care orice săpun sau detergent este cel mai bun remediu, deoarece spuma dizolva grăsimea (de aceea trebuie să frecați mâinile atât de mult: timp de 20 de secunde sau mai mult, pentru a face multă spumă). Prin dizolvarea stratului de grăsime, molecula de proteină se dispersează și se descompune singură.

Publicat: 28 Mar. 2020, 11:07 News
Tags:
Pe aceeași temă