Meteo România. Cod galben de vreme rea în mai multe județe din țară

Publicat: 04 Apr. 2021, 15:01 Arhiva

Meteo România. Meteorologii au emis o informare meteorologică pentru următoarele ore. Este cod galben în mai multe județe din țară. Ce arată prognoza ANM până în data de 5 aprilie 2021.

Potrivit meteorologilor, până mâine la ora 10:00, este în vigoare o informare meteorologică de ploi moderate cantitativ și intensificări ale vântului. Ce arată prognoza, potrivit site-ului oficial ANM.

Meteo România. Informare meteorologică

Interval de valabilitate: 02 aprilie, ora 13:00 – 05 aprilie, ora 10:00;
Fenomene vizate: ploi moderate cantitativ, instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului, răcire accentuată;

În intervalul menționat, vor fi perioade în care va ploua în toate regiunile. Vor fi mai ales averse, iar în sudul și sud-estul țării în după-amiaza și în seara zilei de vineri (02 aprilie) vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice și izolat va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp, mai ales în sud, sud-est, centru și în zona montană.

La munte, începând de sâmbătă (03 aprilie), îndeosebi la altitudini de peste 1500 m, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă. Pe arii restrânse în Maramureș, în Transilvania, cu precădere în noaptea de duminică spre luni (04/05 aprilie), temporar se vor semnala precipitații mixte.

Vântul va avea intensificări, local și temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în zona montană înaltă, mai ales a Carpaților Meridionali și Orientali, cu peste 70…80 km/h și zăpada va fi spulberată.

Vremea se va răci accentuat, vineri (02 aprilie) în vestul, centrul și nordul țării, iar sâmbătă (03 aprilie) și în sud și sud-est, devenind deosebit de rece pentru această dată, la sfârșitul săptămânii, în cea mai mare parte a țării.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN

Interval de valabilitate: 03 aprilie, ora 18:00 – 05 aprilie, ora 10:00
Fenomene vizate: ninsori local moderate cantitativ, viscol în zona înaltă;
Zone afectate: zona Carpaților Meridionali și a Carpaților Orientali;

În intervalul menționat, în zona Carpaților Meridionali și Orientali,la altitudini în general de peste 1500 m va ninge, local moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…80 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

Zonele afectate: Alba, Argeș, Bacău, Bistrița Năsăud, Brașov, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Vrancea.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 04 Apr. 2021, 15:01 Arhiva
Pe aceeași temă