Mesajul care s-a viralizat pe internet: ”Decalog pentru părintele elevului pe timpul pandemiei”
Pe rețelele de socializare circulă un ”decalog” pentru părinții care își vor trimite copiii la școală, de la jumătatea lunii septembrie, când anul școlar va începe.
Chiar dacă mulți părinți sunt deciși să nu își trimită copiii la școală, din cauza pandemiei de coronavirus și a incertitudinii că nu vor ști ce se va întâmpla, odată ce intră în contact cu celelalte persoane, autoritățile au decis care vor fi scenariile pentru începutul de an școlar și cum vor învăța cei mici. Însă, pe rețelele de socializare, circulă un ”decalog” pentru părintele care își lasă elevul la școală pe timp de pandemie, arată Adevărul.ro.
Mesajul care s-a viralizat pe internet: ”Decalog pentru părintele elevului pe timpul pandemiei”
”Drag părinte, ţine minte:
Şcoala este aceeaşi instituţie de învăţământ, nu s-a transformat în spital sau Centru Covid;
Nu te aştepta să găseşti tunel dezinfectant sau aparate de pus cipici;
Lasă copilul la poarta şcolii, nu-l însoţi în bancă, nici în clasă, nici în şcoală, îl laşi, şi gata: aşa, ca în filmele americane: fără flori ,fără bomboane, fără festivitate, fără. Ai putea totuşi să-ţi apropii buzele de fruntea lui, sau măcar mâna, iar dacă simţi că ceva este în neregulă vei găsi cu siguranţă înţelegere la serviciu pentru a te reîntoarce acasă să analizezi „situaţia”. Un părinte neatent poate da vacanţă unei şcoli întregi.
Dă-i şi mască… aşa-i la noi, fiecare cu a lui; şi rezervă, că nu se ştie!
Nu uita dezinfectantul de buzunar (cel mai de calitate care nu lasă mâinile lipicioase).
Nu-i accentua temerile copilului, zâmbeşte-i aşa cum o faci atunci când îl încurajezi la un concurs sportiv;
Nu-l învinovăţi la întoarcere dacă afli că a mai renunţat la mască, ştii şi tu cum se mai trişează;
Dacă ai certitudinea că este bine instruit în ceea ce priveşte protecţia, nu-l agasa cu acelaşi subiect tot timpul, oricum el cunoaşte regulile, simptomele şi s-ar putea să-ţi dea şi câteva leacuri contra COVID, de pe Tik-tok. Cred că şi la statistici stă bine!
Nu te gândi că dacă există un caz într-o mie de elevi, copilul tău va fi următorul, dar nici nu te gândi că vouă nu vi se poate întâmpla;
Profesorul nu este medic, nici asistent, nici infirmier, nici vraci, nici informatician, nici poliţist, nici paznic, dar totuşi va cocheta cu toate aceste meserii ştii tu pentru cine.
Acesta nu este un pamflet, nici o satiră, este, din păcate, realitate!”, este mesajul care apare pe internet.