Medicul Beatrice Mahler avertizează: ”Avem o transmitere comunitară a infecției cu noua tulpină a Sars-Cov-2”

de: Elena
25 01. 2021, 10:17

Medicul Beatrice Mahler trage un semna de alarmă și avertizează că există deja o transmitere comunitară a infecției cu noua tulpină a Sars-Cov-2. Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din București a transmis populației că ”perioada de relaxare nu trebuie privită ca pe un final de pandemie”.

”Din datele pe care le avem în acest moment, se pare că avem o transmitere comunitară. Este extrem de important să reevaluăm toate focarele care au un număr mare de persoane infectate, dar pentru asta trebuie să creștem numărul testelor pe care le efectuăm în fiecare zi”, a spus Mahler, srie realitatea.net.

Medicul a subliniat că, pentru a preveni apariția unei epidemii cu noua tulpină a virusului, avem avantajele vaccinării și testării rapide, care trebuie însă accelerate.

”Există întotdeauna o latență între momentul în care se declanșează un val pandemic în partea de vest a Europei și în România, am văzut acest lucru și în 2020. Este extrem de important în acest moment să nu uităm, totuși, că există o diferență între 2021 și ce am trăit anul trecut prin prezența vaccinului, și asta înseamnă vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane. În al doilea rând, testarea poate fi făcută, mai ales pentru pacienții simptomatici, cu teste rapide, într-un mod care este mult mai facil, dar care trebuie regândit și aplicat într-o proporție mult mai mare”.

Perioada de relaxare nu trebuie privită ca pe un final de pandemie

”Este adevărat că sunt date că această tulpină ar afecta și copiii într-un procent mai mare. Eu mi-aș dori să văd însă primele date statistice despre ce se întâmplă în acest moment în Marea Britanie vizavi de numărul de persoane și vârsta acestora și impactul pe care îl are această afecțiune. Este oarecum de așteptat ca, în momentul în care avem un număr mai mare de adulți infectați, și copiii care intră în contact cu aceștia să fie și ei victime ale acestei infecții.

Perioada de relaxare nu trebuie privită ca pe un final de pandemie, ci ca pe un moment pe care trebuie să-l gestionăm foarte atent, iar regulile pe care le cunoaștem să le respectăm în continuare”, a adăugat managerul Institutului ”Marius Nasta.”

Sursa foto: Arhiva Ciao