Medicii sunt în alertă! Au fost descoperite noi simptome la varianta indiană a COVID-19

de: Elena
10 06. 2021, 11:10

Varianta indiană de COVID, redenumită recent Delta, ar putea da simptome diferite de variantele anterioare, potrivit Hotnews.ro, citând Bloomberg.

Medicii din India au legat tulpina indiană de unele probleme de auz, dureri gastrice severe și cheaguri de sânge care duc la cangrenă, simptome care nu au fost, în general, observate în rândul pacienților diagnosticați cu COVID.

„Anul trecut am crezut că am învățat despre inamicul nostru, dar s-a schimbat. Virusul a devenit atât de imprevizibil”, a declarat doctorul Abdul Ghafur, specialist în boli infecțioase la Spitalul Apollo din Chennai.

Noile simptome pe care le prezintă persoanele diagnosticate cu COVID, susțin mai mulți medici care tratează pacienți în diferite regiuni din India, sunt: dureri abdominale severe, stare de greață/ vomă, pierderea poftei de mâncare, probleme de auz și dureri articulare.

Mai sunt pacienți care caută îngrijiri medicale pentru pierderea auzului, inflamație a gâtului și amigdalită severă – spune dr. Hetal Marfatia, chirurg de la Spitalul Memorial Regele Edward din Mumbai. „Fiecare persoană prezintă simptome diferite în al doilea val”, afirmă aceasta.

Vaccinul împotriva COVID-19 produs de Pfizer este eficient împotriva tulpinii indiene

Varianta Delta a fost cunoscută anterior ca „varianta indiană”, deoarece a fost găsită pentru prima dată în India.

OMS a introdus acest nou sistem de denumire pentru a evita stigmatizarea asociată cu atașarea de nume de țări ale variantelor. Vechiul sistem de denumire ar putea scădea probabilitatea ca țările să raporteze noi variante în viitor, de teamă că țara lor va fi acuzată de răspândirea de noi variante.

Amintim că vaccinul împotriva COVID-19 produs de Pfizer este eficient împotriva tulpinii indiene, spune Ugur Sahin, co-fondatorul comapniei farmaceutice partenere, BioNTech.

Sahin a explicat că testele de laborator sunt încă în desfăşurare, dar deja arată că „varianta indiană are mutaţii pe care le-am studiat deja şi împotriva cărora s-a demonstrat că funcţionează vaccinul nostru”.

Sursa foto: Pexels.com