Mărturia unui medic din Spitalul Judeţean Deva: „Ne-au ţinut împreună bolnavi cu sănătoşi, sigur vor fi mai multe cadre medicale cu COVID-19”
Criza din managementul spitalelor este din ce în ce mai evidentă în România. Problemele de la Spitalul Judeţean Deva au fost semnalate de zeci de cadre medicale, care spun că nu există circuite unitate şi că se pot îmbolnăvi cu COVID 19.
Spitalul Judeţean din Deva a devenit primul spital judeţean COVID. Doctorii preluau pacienţii cu virus deşi peste tot în ţară doar spitalele de boli infecţioase sau de pneumoftiziologie erau spitale destinate noului coronavirus.
Cadrele medicale au atras atenţia că nu au circuitele făcute şi că se vor îmbolnăvi mulţi din această cauză.
„Noi am spus să preia colegii de la Hunedoara patologia COVID-19, pentru că au circuite, idee care nu a fost acceptată sub nicio formă”, a declarat Bianca Glodean medic internist din Spitalul Judeţean Deva şi vicepreşedinte al sindicatului Medicorum Honorem.
Cadrele medicale, expuse pericolului de îmbolnăvire
Prefectul judeţului Hunedoara Vasilică Potecă contrazice medicii şi spune că a transformat spitalului judeţean în spital COVID 19 pentru că erau patru secţii afectate de coronavirus.
Pe 29 martie seara, la ora 22, spitalul a fost băgat în carantină. Zeci de cadre medicale care erau în spital la acel moment au rămas blocate acolo chiar dacă nu aveau COVD 19 la un loc cu cei care erau confirmaţi deja cu noul coronavirus.
“Eu aveam deja COVD-19, nu ştiam la acel moment dar aveam nişte simptome. Colegii care au stat cu mine în carantină în spital, sigur au luat şi eu ulterior. Ne-au ţinut pe toţi la un loc, bolnavi cu sănătoşi. A fost inuman. Era mai simplu să ne testeze şi să plece cei care nu aveau simptome şi nu erau pe tură”, a declarat medical Roxana Betea.