Marcel Ciolacu: ”Mi-aş dori ca România să se unească cu Republica Moldova! Nu poţi să laşi o ţară pradă din nou Rusiei”

Publicat: 05 dec. 2022, 12:16 Autor: Camelia Arhiva
Marcel Ciolacu: ”Mi-aş dori ca România să se unească cu Republica Moldova! Nu poţi să laşi o ţară pradă din nou Rusiei”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi seară, la RTV, că destinul Republicii Moldova trebuie să fie același cu cel al României și că îşi doreşte unirea României cu Republica Moldova.

Nu poţi să laşi o ţară pradă din nou Rusiei

”Cel mai vulnerabil stat la conflictul total nejustificat de pe teritoriul Ucrainei este Republica Moldova. Trebuie să ne hotărâm… Lăsăm Republica Moldova să se întoarcă sub influenţa sovietică, mai devreme sau mai târziu? Intrarea în Uniunea Europeană a Republicii Moldova va dura 10 ani de zile cel puţin… Sau ai varianta mai scurtă în care România se uneşte cu Republica Moldova şi Republica Moldova cu România”, a spus Ciolacu la RTV.

Marcel Ciolacu: ”Destinul românilor din Republica Moldova trebuie să fie acelaşi ca şi al românilor din România

Liderul PSD a precizat că Moldova nu trebuie lăsată. din nou, pradă Rusiei, în contextul în care de 10 luni Ucraina este atacată de forțele ,ilitare de la Moscova.

”Eu mi-aş dori categoric varianta mai scurtă, ca România să se unească cu Republica Moldova. Nu poţi să laşi o ţară pradă din nou Rusiei, Destinul românilor din Republica Moldova trebuie să fie acelaşi ca şi al românilor din România- UE şi NATO. Am înţeles că în acest moment foarte mulţi români doresc unirea cu Republica Moldova. Categoric trebuie referendum în ambele state. Adică trebuie un parcurs normal, nu se mai fac uniri cu arma în mână”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Publicat: 05 dec. 2022, 12:16 Autor: Camelia Arhiva
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă
×