Marcel Ciolacu, despre digitalizarea ANAF: „Suntem ultima țară din UE care nu a făcut acest lucru”

Publicat: 27 mart. 2023, 09:53 Autor: Camelia Arhiva
Marcel Ciolacu, despre digitalizarea ANAF: „Suntem ultima țară din UE care nu a făcut acest lucru”

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la România TV că Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a întrat într-un final, după mai bine de 30 de ani într-un proces de digitalizare.

Șeful social-democraților și posibil viitorul premier al României la rotația premierilor a subliniat faptul că România a rămas ultimul stat din Uniunea Europeană care nu a digitalizat fiscalitatea.

„Vorbim foarte mult despre digitalizarea ANAF-ului. În sfârșit, după 32 de ani, ANAF a intrat în acest proces. Este primul pas pe care trebuia să-l facă statul. Suntem ultima țară din UE care nu a făcut acest lucru. Orice ministru de la Finanțe… Dacă nu intervii determinat, sistemul nu te lasă să faci”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a mai precizat că își dorește o impozitare corectă a multinaționalelor și a companii străine care dețin monopolul în majoritatea domeniilor de activitate. Posibil ca acest lucru să se întâmple după ce social-democrații vor obține scaunul de premier, în ciuda opoziției făcute de liberali pe acest subiect.

„Atât timp cât îți plătești impozitele corect și tot mediul de afaceri plătește minimum 1% pe profit și pe cifra de afaceri, și tu nu poți să te mai încadrezi într-o medie de 0,8.

Vorbim în principal după digitalizarea ANAF. Înainte, statul să-și facă datoria și să vadă unde nu a intervenit la timp. Apoi, vei cum duci lucrurile mai departe”, a spus el.

De asemenea, întrebat dacă PSD a în vedere susținerea unui candidat din afara partidului, Marcel Ciolacu a afirmat: „E mult prea puțin probabil acest lucru . PSD are oameni în interior”, potrivit România TV.

Publicat: 27 mart. 2023, 09:53 Autor: Camelia Arhiva
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă