Legumele si fructele congelate sunt sau nu sanatoase? Ce beneficii au asupra organismului si cat de des trebuie consumate
Legumele si fructele congelate reprezinta o optiune rapida si usoara pentru a prepara diferite feluri de mancare. Multi oameni cumpara si conserva legume si fructe deoarece congelarea, in esenta, reprezinta un buton de pauza pentru natura.
Desi ai zice ca fructele si legumele aranjate frumos pe rafturile magazinelor sunt mult mai sanatoase decat cele congelate si inghesuite in pungi, adevarul este altul. Produsele congelate au niste atuuri greu de egalat.
Congelarea incetineste reactiile enzimatice si creste timpul necesar pentru ca degradarea sa aiba loc. Legumele au o valore nutritiva importanta, furnizand organismului uman apa, fibre, minerale, vitamine hidrosolobile (in special vitamina C), plus o diversitate de fitonutrienti, inclusiv carotenoide, fenoli, clorofila si sulfoxizi. De altfel, Organizatia Mondiala a Sanatatii afirma ca includerea in meniul zilnic a fructelor si a legumelor reprezinta o modalitate majora de a reduce riscul de imbolnavire.