Legenda din Botoșani. Eleonora, ”fetița-diavol”, cobai de la 13 ani! Sătenii și-au făcut cruce: ”Mi s-a povestit că, atunci când era mică, mergea pe drum şi…”

Publicat: 28 Jul. 2020, 08:09 Life

Legenda care îngheață sângele în vene – Eleonora, o botoșăneancă, a fost numită de săteni ”Fata diavol”. Ea a devenit imediat cobaiul unor cercetători englezi pentru a afla de ce este atât de ”specială”.

În urmă cu 110 ani, niște cercetători englezi au luat-o pe Eleonora Zugun, o fetiță din Botoșani, pentru a o transforma în ”cobaiul” lor. Ea a fost considerată responsabilă pentru fenomene paranormale îngrozitoare, ulterior fiind denumită de străini ”Romanian Poltergeist”. Totuși, care să fie adevărul? Unul dintre nepoții ei a povestit ce își amintește de ”mătușa-diavol”.

Totul a început în 1926, când…

Un parapsiholog din Marea Britanie, Harry Price, a dus-o în 1926 pe Eleonora, ”fetița diavol”, la Londra. Ea avea atunci 13 ani și era născută în satul Talpa, județul Botoșani. Se spunea despre fetiță că ar fi fost posedată de un spirit malefic, fiind capabilă să mute un obiect dintr-o parte în alta și chiar să arunce cu acestea, oricât de grele ar fi fost. De multe ori, oamenii spuneau că fetița s-ar fi umplut de stigmate pe corp: mușcători, zgârieturi și umflături. Dar nimeni nu știa de ce și cum. Atunci, a fost dusă la Londra și a devenit rapid ”centrul necunoscutei”.

Mărturie de groază: Brusc, îi apăruseră urme de dinţi adânc înfipţi în carne, ca şi cum cineva ar fi muşcat-o cu sălbăticie

O mărturie din 1926 spune că fata a ridicat ceașca de ceai de pe masă, a țipat și a tras repede mânca hainei pe antebraț. Pe corp i-au apărut mușcături îngrozitoare, dar într-o oră au dispărut.

„Un grup de persoane servea ceaiul în laborator, când Eleonora a ridicat ceaşca de pe masă, după care a ţipat şi a tras repede mâneca hainei de pe antebraţ. Brusc, îi apăruseră urme de dinţi adânc înfipţi în carne, ca şi cum cineva ar fi muşcat-o cu sălbăticie. Urmele dinţilor s-au colorat din roşu în alb, transformându-se în umflături uriaşe. Într-o oră dispăruseră fără urmă“, se preciza în articolul „Fenomene uluitoare: fată posedată de diavol“, apărut în pagina 29 a publicaţiei „Sunday Mail“ din Brisbane, Australia, pe 12 decembrie 1926.

„A fost adusă la Londra în luna septembrie a anului trecut (n.r. – 1926) de contesa Wassilko-Serecki la institut pentru a fi testată în privinţa manifestărilor de tip poltergeist care i se atribuie şi a misterioaselor semne care-i apar pe trup“, apare în articolul intitulat „O fată «fantomă» din România: mister neelucidat după mai multe teste“ din 1927.

Cum a luat ”naștere” forța pe care o avea Eleonora, ”fetița-diavol”?

Eleonora Zugun era din satul Talpa, comuna Cândești, județul Botoșani. S-a născut pe 24 mai 1913, iar părinții ei erau oameni foarte simpli și modești. Oamenii se feresc să vorbească despre acest caz, fiind „de rău”. Însă singura persoană care a vorbit despre ea este Marcel Zugun, nepotul ei. Bărbatul are 60 de ani și e fiul fratelui mai mic al ”fetiței-diavol”.

În ciuda tuturor aparențelor, el spune despre ”fetița-diavol” că era ”cuminte și bună”. Totul ar fi început când fetița avea 7 ani.

„Când am mai crescut, am devenit curios. Şi am întrebat-o. Nu a vrut să vorbească despre aşa ceva. Era o suferinţă prea mare. Până la urmă mi-a spus ea câte ceva…

Mi s-a povestit că, atunci când era mică, mergea pe drum şi pietrele de pe marginea drumului se aliniau şi mergeau paralel cu ea. Apoi s-a întâmplat că săreau şi veneau în casă tot felul de lucruri, inclusiv pietre de la râu şi spărgeau prin casă. Odată, un vânător a fost chemat de bunicu’ să vadă ce se aude în pod. Când a urcat omul s-a trezit lovit şi bătut de tot felul de obiecte, de cartofi, de tot ce era pe acolo“, spune Marcel Zugun.

”Fetița-diavol” controlează destine!?

Nepotul ”fetiței-diavol” mai povestește că era o perioadă când vărul ei o bătea pe Eleonora, iar aceasta îi spunea să nu o mai facă, pentru că va ”umbla cu fundul gol prin sat”, iar nici 10 minute nu au trecut și …

„Se spune că vărul ei o bătea când era mică. Şi ea îi tot spusese: «Nu mă mai bate, că am să te fac să umbli în fundul gol prin sat». Şi el nu a băgat-o în seamă şi i-a tras o palmă. Nu au trecut zece minute şi vărul ei umbla gol-puşcă prin mijlocul satului, rătăcit tot. Au trimis-o prin vecini, că sperau ca duhul cel rău să o lase în pace. Credeau că doar în casă se propăşise şi acolo acţiona. Încercau şi ei ce puteau“, povestește bărbatul.

Sursă info: voceadorohoiului.ro

Sursă foto: Capturi video Youtube

Publicat: 28 Jul. 2020, 08:09 Life
Pe aceeași temă