Kim Jong Un, în stare gravă după ce s-a îmbolnăvit de coronavirus. De unde ar fi luat virusul liderul din Coreea de Nord

Publicat: 23 Apr. 2020, 09:24 News
Kim Jong Un, în stare gravă după ce s-a îmbolnăvit de coronavirus. De unde ar fi luat virusul liderul din Coreea de Nord

Kim Jong Un, bolnav de coronavirus. De unde ar fi luat virusul liderul din Coreea de Nord. Mai multe teorii au apărut în mass-media din Statele Unite despre sănătatea liderului suprem din Coreea de Nord, Kim Jong Un, după ce acesta a ratat celebrarea regretatului său bunic.

Zilele trecute, presa din Statele Unite nota că „mai mulți oficiali americani” au declarat că Kim Jong Un a luat coronavirus de la un medic chinez care a ajutat la operația sa pe cord. Cu toate acestea, sursele spun că deocamdată liderul se află în stare stabilă.

Între timp, o altă informație venită din Coreea spunea că Kim Jong Un nu era grav bolnav, în timp ce o altă sursă preciza că  liderul din Coreea de Nord este în moarte cerebrală în urma operației pe care a suferit-o.

Deși nu a existat nicio dovadă sau raport direct al mass-mediei de stat din Coreea de Nord cu privire la această problemă, guvernul sud-coreean a fost citat, marți, spunând că analizează rapoartele mass-media din SUA.

Raportul inițial care a apărut marți dimineață în media spunea că liderul nord-coreean, Kim Jong Un, se afla într-o „stare fragilă” după operație. Oficialii din Coreea de Sud au declarat că nu ar putea confirma imediat raportul. Citând un oficial american anonim, un canal din SUA a spus că Kim se afla în pericol după o intervenție chirurgicală nespecificată.

Ce spun oficialii americani

În plină pandemie de coronavirus, vestea îmbolnăvirii grave a liderului de la Phenian a fost considerată știrea momentului la nivel global, în special de occidentalii care speră ca regimul totalitar din Coreea de Nord să se termine în curând.

Cu toate acestea, generalul John Hyten a declarat că nu există nici cel mai mic potiv pentru care oamenii ar trebui să creadă că Kim a pierdut controlul.

„Presupun că este în control total al armatei și al arsenalului nuclear”, a explicat generalul într-o conferință de presă de la Pentagon.

Comentariile lui John Hyten vin după ce Kim Jong-un a fost operat pe inimă și s-ar afla într-o stare foarte proastă. Faptul că este un fumător înrăit, dar și obez, ar conta în toată această ecuație, potrivit Fox News.

Publicat: 23 Apr. 2020, 09:24 News
Pe aceeași temă