Insula Boracay s-a redeschis! Locul numit ‘paradisul petrecerilor’ are interdictii noi pentru turisti VIDEO

26 10. 2018, 15:47

Insula Boracay s-a redeschis dupa ce a stat inchisa timp de 6 luni. Motivul a fost turismul masiv care a transformat insula intrr-o ‘fosa septica’, sustine presedintele Rodrigo Duterte, citat de AFP. In luna aprilie, seful statului a interzis accesul turistilor pe insula.

Insula Boracay s-a redeschis pe 26 octombrie 2018


Insula Boracay a fost cea mai vizitata din arhipelag. Si, pentru a se curata locul si a se face ordine in constructia anarhica a hotelurilor, s-a inchis zona. Cu aceasta ocazie, autoritatile au construit unitati de tratare a apelor uzate.

Dupa 6 luni de munca pentru a reface zona turistica, insula Boracay s-a redeschis. Numarul hotelurilor si al restaurantelor s-a micsorat. De asemenea, s-au impus reguli noi pe care turistii trebuie sa le respecte. De azi inainte nu se mai consuma alcool si tutun pe plaje. In plus, numarul vizitatorilor admisi a scazut.

Insula Boracay primea 2 milioane de turisti pe an


Locatia aceasta exotica a atras numerosi turisti, an de an. Aproape 2 milioane de oameni o vizitau. Masurile drastice au fost luate pentru a reabilita insula. Ministrul filipinez al Turismului, Bernadette Romulo-Puyat, şi-a exprimat speranţa că „noul” Boracay va marca apariţia unui „turism durabil” în Filipine.

„Este vorba despre a lua în calcul efectele acţiunilor noastre asupra situaţiei actuale şi viitoare a mediului”, a declarat Bernadette Romulo-Puyat. Insula are doar 10 km patrati si a sustinut si 40.000 de turisti, simultan.

Insula Boracay, focar de gunoaie

Din cauza spatiului mic si a numarului ridicat de turisti, insula nu a facut fata. S-au acumulat munti de gunoaie care au stricat ambientul zonei. In plus, atmosfera era de o petrecere continua si autoritatile guvernamentale nu au fost de acord.

Acum, cand s-a redeschis, insula are o singura interdictie de la guvern. Nu poate primi mai mult de 19.200 de turisti simultan. Acest lucru se va face controland oferta hotelierilor. In plus, artistii ambulanti, maseurii, vanzatorii, creatorii de castele de nisip si cainii vagabonzi au fost alungati de pe insula.

Interdictii pe insula Boracay

Constructiile fara autorizatie au fost demolate si in locul lor s-a creat un drum pe malul mari. Acesta are latimea de 30 metri. Momentan, sporturile nautice sunt interzise. Singura activitate acvatica permisa este inotul. In prezent, cele trei casinouri de pe insula Boracay sunt inchise.

400 de hoteluri si restaurante au fost inchise pentru ca au incalcat regelementarile de mediu. Companiile aeriene si de feribot au redus cursele in zona. Sarbatorile locale au devenit de domeniul trecutului. „Suntem fericiţi că angajaţii îşi vor relua lucrul. Toată lumea a făcut sacrificii în aceste şase luni”, a declarat pentru AFP directoarea generală a fundaţiei, Pia Miraflores.

Filipine, avertisment pentru alte insule

Pe langa insula Boracay, mai sunt si alte locatii exotice care sufera din cauza numarului mare de turisti. Locatii ca El Nido, în nordul insulei Palawan, sau insulei Panglao au primit avertismente. Oslob, la sud de oraşul Cebu, a preluat iniţiativa şi a redus numărul vizitatorilor. Aici oamenii vin pentru a inota alaturi de rechini-balena.

Supraexploatarea resurselor prin turismul masiv este o problema si in alte ţări din Asia de Sud-Est. Multi trebuie sa ia acum decizii drastice pentru a salva locurile acestea exotice, informeaza AFP.