Ingredientul banal din bucătărie care te scapă de acnee. Secretul dezvăluit de Lidia Fecioru
Multe persoane se confruntă cu coșurile, iar atunci când apar pe față reprezintă un real disconfort. Există, însă, un ingredient banal din bucătărie care te poate scăpa de această problemă.
Acneea reprezintă o afecțiune inflamatorie cronică a pielii, care provoacă puncte albe, puncte negre (comedoane) și coșuri, în special la nivelul feței, umerilor, spatelui, gâtului, toracelui și brațelor, deoarece aceste zone prezintă cele mai multe glande sebacee.
Acneea se produce cand foliculii piloși (de păr) se umplu de uleiuri și celule cutanate moarte. Glandele care produc grăsime (glande sebacee) sunt stimulate de hormonii masculini produși de glandele suprarenale, atât la bărbați, cât și la femei.
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit, însă, că un leac bun împotriva coșurilor de pe față și de pe corp ar putea fi piperul. Acest condiment este la îndemâna oricui, dar puține persoane știu că este extrem de benefic în lupta cu acneea.
„Mulţi dintre noi au furunculoză. Sau toţi am trecut prin asta la un moment dat. Adică, îţi iese un coş pe piele, un coş urât, dureros, care coace apoi. Iese un coş pe spate, unul pe faţă, aceea este furunculoză. Și se poate trata foarte ușor și foarte bine. Trebuie să mestecăm câte trei-patru boabe de piper negru şi să bem apă după el. E atât de simplu”, a spus Lidia Fecioru la Antena 3 CNN.
Piperul negru, numeroase beneficii pentru sănătate
Piperul negru este considerat regele tuturor condimentelor, deoarece se bucură de cea mai mare popularitate în bucătăriile popoarelor lumii, dar şi pentru că are proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare impresionante, contribuind la menţinerea sănătăţii şi tratarea multor afecţiuni.
Piperul negru este plin de nutrienți necesari organismului nostru. Consumul regulat al acestui condiment ajută la obținerea unui ten strălucitor și a unei pieli fericite. Poate fi folosit și ca exfoliant, adăugat în miere sau iaurt.
Se crede că piperul poate ajuta şi în tratarea bolii vitiligo, care determină depigmentarea anumitor zone ale pielii. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Oregon, conţinutul de piperină al piperului poate stimula pielea să secrete melanocite, acele celule pigmentare responsabile de culoarea pielii. Aceştia susţin că tratamentul topic cu piperină, combinat cu terapia cu lumină ultravioletă, ar fi mult mai bun decât alte tratamente chimice pentru vitiligo.
Cum să previi acneea:
- Spală-te pe față nu mai mult de două ori pe zi cu apă caldă și un săpun blând special pentru acnee.
- Nu exfolia pielea feței și nu umbla la coșuri, deoarece se pot infecta mai rău și provoacă inflamație și roșeață. Stoarcerea cosurilor crește riscul de cicatrici.
- Evită să îți atingi zona feței.
- Ține telefonul mai departe de față atunci când vorbești, deoarece este posibil să conțină sebum și reziduuri ale pielii.
- Spală-te pe mâini frecvent, în special înainte să aplici loțiuni, creme sau machiaj.
- Curăță ochelarii regulat, deoarece aceștia adună sebum și reziduuri cutanate.
- Aplică produse de machiaj pentru piele sensibilă și îndepărtează machiajul înainte de culcare.
- Evită expunerea excesivă la soare, întrucât determină pielea să producă mai mult sebum.
- Încearcă să menții răcoare și un climat uscat în încăperile calde și umede, pentru a preveni transpirația.
SURSA FOTO: Social Media