Imagini devastatoare! Coadă de ambulanțe care aduc bolnavi la „Matei Balș”. Ce spun medicii din prima linie

19 07. 2020, 10:25

Imagini devastatoare au fost surpinse, sâmbătă după-amiază, în curtea Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, un spital din prima linie COVID-19. Fotografia a fost publicată de o asistentă a spitalului pe rețelele de socializare.

În imaginile publicate de Gabriela Ciobanu se văd cel puțin șapte ambulanțe, cu personal medical echipat pentru coronavirus, cu care au fost aduși pacienți la spital.

https://www.facebook.com/ciobanu.gabby/posts/3069506386418299

„Mai aveti îndoieli referitor la existența problemelor de sănătate determinate de SARS-Cov 2? Aceasta este o imagine din curtea Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș, spital COVID de faza 1”, a explicat Maria Nițescu, medic la Institutul „Matei Balș”.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10163757912800425&set=a.10155940123615425&type=3

Medicii ar fi descoperit o terapie care ar grăbi vindecarea pacienților infectați cu noul coronavirus

Este vorba despre radioterapie, un factor care ar favoriza vindecarea persoanelor care sunt bolnave cu noul coronavirus. Un studiu efectuat de experți au arătat că s-ar vindeca mai repede. La studiu au luat parte 10 pacienți care sufereau de pneumonie. Rezultatele au fost comparate cu cele ale altor persoane care au beneficiat de același tratament ca cele 10 persoane, mai puțin radiațiile. În medie, pacienții care au făcut și radioterapie s-ar fi vindecat mai repede, în trei zile, spre deosebire de ceilalți, care s-au vindecat în 12 zile. Persoanele care au făcut și radioterapie au avut un risc de 10% să ajungă să folosească ventilarea mecanică, spre deosebire de grupul de control, unde procentul este de 40%.

De asemenea, cei 10 pacienți care erau au beneficiat de radioterapie se aflau într-o stare mai gravă decât ceilalți, dar și mai în vârstă, arată Mediafax.

Grupa de sânge VS infectarea cu noul coronavirus

Un studiu realizat de cercetătorii de la Spitalul General din Massachusetts și Spitalul Beth Israel Deaconess arată cum afectează coronavirusul organismul în funcție de tipul de sânge pe care fiecare persoană îl are.

Majoritatea oamenilor au grupele de sânge A, B, AB sau 0, iar cercetătorii au făcut analize pentru a vedea care tipologii sunt mai predispuse la infectare și care nu sunt. De exemplu, cercetătorii spun că persoanele care au grupa de sânge A pot avea un risc mai ridicat de a se infecta cu noul coronavirus, pe când cei care au grupa de sânge 0 ar avea un risc mai scăzut de a contracta virusul din China, arată stirileprotv.ro.

Alte cercetări anterioare indică faptul că anumite grupe de sânge pot afecta vulnerabilitatea la alte boli, inclusiv cancerul, mai arată sursa citată. Totuși, nu se știe exact încă de ce există atâtea tipologii de sânge și ce legătură au cu bolile și virușii. Tipurile de grupuri de sânge au fost descoperite în 1901 de imunologul Dr. Karl Landsteiner.