Ianis Hagi şi Elena, DANSUL MIRILOR. Petrecerea de la Domeniul Ştirbey a început!

14 07. 2024, 20:56

Ianis Hagi s-a căsătorit religios cu Elena, duminică, la Biserica Sfântul Visarion din Capitală. Cei doi au spus „Da” în faţa lui Dumnezeu. După ceremonia emoţionantă, mirii s-au îndreptat în aplauzele şi uralele invitaţilor către bolidul de lux cu care au plecat spre Domeniul Ştirbey. Invitaţii au fost aşteptaţi de tinerii căsătoriţi până în jurul orei 20, iar apoi au dat startul petrecerii! Evident distracţia a început cu valsul mirilor!

Plini de emoţii, Elena şi Ianis Hagi au păşit pe ringul de dans. Sub privirile tuturor, cei doi miri au radiat de fericire. Apropiaţii celor doi au privit cu ochii în lacrimi primul lor dans în calitate de soţ şi soţie.

Cei doi nu au ales o coregrafie specială. Au fost timizi, dar naturali, iar dragostea dintre ei plutea în aer. Mirii au ales să danseze pe melodia lui Smiley, „Vals”.

Ianis Hagi, petrece într-un cadru de vis

O nuntă de basm are nevoie şi de un decor pe măsură. Cel care s-a ocupat tot ce înseamnă flori, decoruri, buchete şi aranjamente de masă este Nicu Bocancea, alături de alte zeci de persoane din industria florilor. Totul pentru a construi cadrul perfect pentru nunta anului!

„Se întâmplă într-o pădure seculară, este pădurea Domeniului Ştirbey, pe o pajişte între aceşti copaci minunaţi, unde se amplasează un cort transparent, cu mii de luminiţe şi pe care noi le-am împodobit. Am adus natura din exterior în interiorul cortului. Florile sunt aduse de pretutindeni, din Columbia, din Ecuador, din Olanda şi în primul rând din România. Surpriza acestui eveniment este unul olfactiv, avem foarte multe tuberoze”, a dezvăluit Nicu Bocancea pentru Observator.ro.

Ce a declarat Ianis Hagi înainte de marele eveniment. Ce tradiţii vor fi respectate

Căsătoria la machedoni este un eveniment care se petrece cu mare fast! Cu o zi înaintea evenimentului, Ianis Hagi a declarat că la nuntă se vor respecta toate tradițiile aromâne, inclusiv folosirea steagului cu care se dansează toată noaptea, numit ”hlambură”.

”În primul rând, la noi nunta nu se face fără hlambură. Hlambura este steagul cu care dansăm toată noaptea.Se face hlambura cu o zi înainte, se adună doar familia mea, iar apoi la nuntă se dansează cu hlambura. Și apoi ceva ce înseamnă foarte mult pentru noi este și moștenirea nașilor din partea părinților mei. Se dau din generație în generație. Bunici, părinții, copiii și așa mai departe. Așa cum și copiii noștri o să moștenească nașii de la noi. Este o tradiție care contează destul de mult într-o familie”, a declarat Ianis Hagi, la Antena 3.

Un alt obicei care a fost respectat a avut loc înainte ca alaiul să ajungă la biserică. Ianis a mers alături de tatăl lui la casa miresei, acolo unde – împreună cu membrii familiei – au încins în stradă o horă. (VEZI MAI MULTE DETALII AICI)

 

 

Sursă foto: Observator