Grecia are granițele blocate! Cetățenii unei țări nu pot trece vama din cauza numărului crescut de infectări cu noul coronavirus

Publicat: 06 Jul. 2020, 10:09 Arhiva

În cursul zilei de duminică, statul grec a anunțat că frontierele se închid pentru cetățenii din Serbia până la data de 15 iulie 2020.

Potrivit Digi24, din cauza numărului de infectări mare cu noul coronavirus, autoritățile din Grecia au luat decizia ca până la data de 15 iulie 2020 să nu primească cetățeni din Serbia în țară. De asemenea, această dată va putea suferi modificări, în sensul că data ar putea să fie prelungită.

Autoritățile au analizat datele epidemiologice, iar purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Aristotelia Peloni, a anunțat prelungirea datei până la 15 iulie pentru cetățenii din Serbia în vederea interzicerii trecerii acestora în țară, la graniță.

Grecia interzice intrarea în țară a cetățenilor sârbi

Săptămâna trecută, vineri, Serbia a declarat stare de urgență la Belgrad. A fost înregistrat un număr mare de infectări cu noul coronavirus. Pe de altă parte, Grecia a lansat o campanie de stimulare a turismului. Sunt înregistrate mai puțin de 200 de decese din cauza coronavirusului. Călătorii care ajung în Grecia primesc un cod de bare, completează un formular și spun din ce țară vin sau unde au fost în ultimele două săptămâni.

Plaje închise în California

De asemenea, plajele din California au fost închise din cauza pandemiei de coronavirus. Săptămâna trecută au fost înregistrate multe cazuri de infectare cu virusul venit din China. Marți, în California au fost raportate 6000 de noi cazuri de infectări cu noul coronavirus și 110 decese. De asemenea, în Miami s-au înăsprit amenzile pentru localurile care nu respectă normele impuse de autorități, în contextul pandemiei de coronavirus. Toate acestea, după ce primarul din Miami, Francis Suarez, a decretat în cursul zilei de luni o măsură de urgență care prevede închiderea localurilor timp de 10 zile, pentru că au fost încălcate normele sanitare. Nici distanța fizică nu a fost respectată. Dacă persoanele nu vor purta măști în spațiile publice, acolo unde nu se poate păstra distanța socială, atunci oamenii ar putea fi amendați cu 50 de dolari.

Publicat: 06 Jul. 2020, 10:09 Arhiva
Pe aceeași temă