Gravidele care gandesc pozitiv si sunt optimiste vor avea bebelusi speciali! Ce se intampla cu micutii, atunci cand ei se fac mari! VIDEO

Publicat: 14 feb. 2019, 17:21 Autor: madalina m. Parenting

Un studiu a aratat de curand ce impact are gandirea pozitiva asupra bebelusilor nenascuti.

Gravidele care gandesc pozitiv si au, in general, o atitudine optimista, mai ales pe parcursul lunilor de sarcina, pot avea bebelusi cu totul special. Micutii se nasc cu o mai buna apropiere fata de stiintele exacte.

Cel putin asta sustin oamenii de stiinta, care au aflat o serie de noi informatii, ce le-ar putea ajuta pe viitoarele mamici. In studiu au fost folosite date mai vechi, dar a fost aratat ca o gandire optimista a mamelor i-a influentat pe copii intr-un mod foarte pozitiv.

Gravidele care gandesc pozitiv au copii talentati la matematica!

Odata ce-au mai crescut, cei mici au dat dovada de un interes crescut pentru stiintele exacte, asa cum e matematica, fata de restul copiilor. Totodata, mamicile lor au avut o atitudine optimista si increderea ca lucrurile pot oricand sa se schimbe cu ajutorul propriilor actiuni.

Gravidele care gandesc pozitiv ajung sa aiba copii ceva mai talentati in ceea ce priveste spectrul stiintelor. Oamenii de stiinta au folosit date colectate in anii 1990, dintr-un alt studiu care examina o masura a personalitatii numita „locus control”. Aceasta este o asteptare a cuiva cu privire la rezultatele unor evenimente din viata lor.

Cercetatorii au analizat locusul de control prin folosirea raspunsurilor la chestionarele completate de peste 1.600 de femei insarcinate, care au luat parte la studiu. Mai apoi, au fost analizate aptitudinile matematice si stiintifice al copiilor, la varstele de 8, 11 si 13 ani. Descoperirea a sugerat ca mamele cu o gandire pozitiva au avut copii mai apti pentru stiinta si matematica, fata de mamele ceva mai negativiste.

Femeile care faceau parte din parima categorie erau mai determinate sa le ofere copiilor o dieta sanatoasa si echilibrata, care sa ajute la buna dezvoltare a creierului sau sa le citeasca povesti, aratand un real interes pentru scoala si educatia celor mici, noteaza descopera.ro.

Publicat: 14 feb. 2019, 17:21 Autor: madalina m. Parenting
Pe aceeași temă