Gem de corcoduse, o reteta originala si delicioasa! Invata sa il prepari pentru a avea camara plina la toamna

03 07. 2018, 13:25

Daca ieri am invatat sa facem un compot de corcoduse delicios, azi invatam cum sa facem gem de corcoduse. E o reteta originala si delicioasa! Cu ajutorul ei vei avea un desert bun pentru toamna si camara va fi plina.

Gem de corcoduse – ingrediente

3/4 kg corcoduse bine coapte
2 kg zahar brun
1 lamaie medie
optional cateva frunze de menta

Gem de corcoduse – mod de preparare


1. Se spala bine corcodusele, se curata de codite si de samburi.

2. Se ia o oala mare, se asterne un strat de corcoduse, apoi unul de zahar, inca unul de corcoduse, iar zahar, si tot asa pana cand termini fructele.

3. Stratul de deasupra trebuie sa fie de zahar. E foarte important!

4. Acopera oala si las-o asa toata noaptea. A doua zi pune-o la fiert pe foc mic.

5. Amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn. Astfel impiedici fructele sa se lipeasca de oala.

6. Adauga lamaia taiata felii si cateva frunze de menta (optional). Mai las-o la fiert 30 de minute.

7. Cand gemul este legat, opreste focul. Pune-l in borcane sterilizate, lasa-l la racit si apoi depoziteaza-l in camara. Pofta buna!

Compot de corcoduse

Vara este anotimpul care ne rasplateste cu cele mai bune fructe si legume. Ar fi pacat sa nu profitam de ele! Asa ca va vom prezenta o reteta de compot de corcoduse delicios! E usor de facut si ingredientele nu te costa mult.

Mai ales daca stai la curte sau ai un corcodus pe strada pe care locuiesti. Corcodusele contin vitamine din grupul B, vitamina C, proteine, zaharuri, substante minerale si o mare cantitate de acid citric. Afla reteta aici!

Sursa: sfatnaturist.ro