Gabriela Cristea te învaţă cum să faci cea mai bună zacuscă. Ce trucuri a învăţat prezentatoarea TV de la soacra ei
Toamna şi-a intrat serios în drepturi, iar odată cu venirea acestui anotimp, gospodinele au început să se pregătească intens pentru sezonul rece. Acest lucru înseamnă că doamnele încep să pună murături, să facă celebrul compot, dar nu uităm nici de zacuscă. Gabriela Cristea s-a apucat deja de treabă şi a venit în ajutorul celor care o urmăresc cu o reţetă delicioasă de zacuscă. Iată ce secrete a aflat chiar de la soacra ei.
Nu mai este un secret faptul că Gabriela Cristea este pasionată de bucătărie. De ceva timp, soţia lui Tavi Clonda împărtăşeşte cu prietenii săi din mediul online diferite trucuri şi reţete delicioase. De această dată a dezvăluit pas cu pas cum face zacuscă.
Gabriela Cristea, reţetă de zacuscă
Pentru a-i ajuta pe fanii ei să înţeleagă şi mai bine, vedeta de la Antena Stars a realizat şi un videoclip.
„Ieri am copt tot ce trebuia, adică vinetele, ardeii kapia, am curățat roșiile și le-am dat pe răzătoare și le-am scăzut. Am și fasole pusă de aseară. Mai avem nevoie de ceapă, ulei de floarea soarelui, cimbru și foi de dafin, sarea și piperul de bază. E momentul să mărunțim totul, mai puțin fasolea. Prima dată, începem cu ceapa, o pun la tocat, eu nu o prăjesc sau o fierb înainte, pur și simplu o trec prin mașina de tocat. După ce ați tocat ceapa, vă sfătuiesc să o luați în mână și să o stoarceți bine de zeamă”, a dezvăluit Gabriela Cristea pe Facebook.
Gabriela Cristea: „Mie îmi place cu mai puține roșii”
În continuare, vedeta a tocat ardeii şi vinetele, apoi a combinat legumele cu restul ingredientelor într-o oală de fontă. Vedeta adaugă apoi și câteva condimente după gust, pentru a-i oferi o aromă aparte preparatului.
„Continuăm cu ardeii, cu vinetele la tocat. Știu că o să mă întrebați de cantități, dar mare lucru nu pot să vă spun, este în funcție de cum vă place vouă, mie îmi place cu mai puține roșii, cu puțin ulei și cu mai mulți ardei, nu știu să vă dau niște proporții. De la început eu pun și puțin cimbru, doar de aromă. M-am hotărât să pun și doi chilli. Ideea este să puneți zacusca într-o oală cu fund dublu și să amestecați continuu, astfel încât ea să nu se prindă”, mai spune prezentatoarea TV.
Partea cea mai interesantă abia acum vine. Gabriela Cristea explică faptul că a obţinut din compoziţie două tipuri de zacuscă. Prima, doar din vinete, ardei și restul ingredientelor mărunte discutate mai sus, iar cea de-a doua și cu fasole.
„Am pus zacusca la fiert, pe o flacără foarte mică, trebuie să fiarbă ore bune. Încet, încet, trebuie să punem și puțin ulei, pe care îl încorporăm ușor. Între timp, ne ocupăm de fasolea pe care am pus-o de aseară la înmuiat. A venit momentul să o punem și în borcane. Apoi, jumătate din zacuscă așteaptă să fie combinată cu fasolea fiartă, pe care o aruncăm în oală. O mai lăsăm să fiarbă câteva minute și apoi o punem în borcane”, a continuat vedeta.
Sursă foto: social media