Friptura de porc marinata, reteta de Craciun!
Chiar daca nu esti o gospodina iscusita, reteta asta e simpla. Este usor de facut daca urmezi toate indicatiile. Vei avea pe masa o friptura de porc marinata, reteta de Craciun urmata de multe gospodine de la noi din tara.
Ingrediente friptura de porc marinata:
1,5 kg cotlet de porc
Pentru marinata :
1 lingura mustar (potrivit de iute)
6 linguri ulei
2 morcovi
1 ceapa
1 cuisoara
2 fire frunze de telina
1 lingura bulion
1/4 l vin rosu
400 ml supa din concentrat de vita
Pentru crusta:
4 crengute cimbru
1 legatura patrunjel verde
100 g cascaval
1 albus
sare, piper
Mod de preparare friptura de porc marinata:
Sosul marinat se intinde bine pe carne si se tine la frigider o ora. In acest timp, se curata morcovii si se taie, se curata ceapa si se infig cuisoare in ea.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste carnea. Se adauga morcovii, ceapa, telina, bulionul si marinata care ti-a ramas. Se pune vinul si zeama de carne.
Se pune la cuptorul incins, la 225 grade. Se lasa la patruns o ora si 20 de minute. Se stropeste din cand in cand cu sosul din tava pentru a nu se usca.
Ierburile se toaca marunt si se amesteca cu cascavalul ras. Se pune sare, piper si albusul batut spuma.
Cand friptura e gata, se unge cu amestecul de albus cu verdeata. Se pune din nou la cuptor pentru 5-8 minute, pana se rumeneste. Friptura se feliaza si se serveste cu sosul din tava. Pofta buna!
Sursa: casepractice.ro.