Friptura de curcan frageda si suculenta, reteta pentru orice gospodina! VIDEO
Azi gatim ceva nou, impreuna! Friptura de curcan frageda si suculenta, reteta pentru orice gospodina e aici. Recunoastem ca nu suntem chefi iscusiti, dar reteta aceasta ne-a iesit delicioasa si am zis sa o impartasim cu voi.
Friptura de curcan frageda si suculenta, reteta
Ingrediente friptura de curcan:
- carne de curcan (copane si piept de curcan)
- 2 linguri ulei (ulei de masline)
- 250 ml apa
- 250 ml vin alb
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita cimbru macinat
- ½ lingurita boia de ardei dulce
- 1 lingurita piper boabe
- 2 foi de dafin
- 5 catei de usturoi
Preparare friptura de curcan:
Se portioneaza carnea in bucati cat mai egale. Se spala, se dau cu sare, se ung cu ulei si apoi se condimenteaza.
Carnea de curcan se pune intr-o tava de cuptor si se adauga apa pana cand e acoperita pana la jumatate.
Se pun 2 frunze de dafin, piper boabe, usturoi pisat si se acopera cu o folie de aluminiu (staniol).
Tava se da la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 40 minute.
Apoi se scoate tava, se desface, se intoarce carnea si se stropeste cu vin.
Se mai pune la cuptor inca 15 minute, fara staniol. Dupa ce s-a rumenit carnea, se scoate din cuptor.
Se serveste cu garnitura preferata sau salata verde cu lamaie. Pofta buna!
Sursa: preparatedevis.ro.