Cutremur la Realitatea TV! Angajatii postului TV aflat in faliment nu au mai fost lasati sa intre in cladire! Ce se intampla cu emisia postului?!

Publicat: 23 Apr. 2019, 10:07 News 3
Cutremur la Realitatea TV! Angajatii postului TV aflat in faliment nu au mai fost lasati sa intre in cladire! Ce se intampla cu emisia postului?!

Postul de stiri este evacuat in acest moment din cladirea de birouri in care isi desfasura activitatea. Angajatii nu mai sunt lasati sa intre in sediu.

Realitatea TV a obtinut la inceputul lunii in instanta o decizie definitiva si irevocabila de intrare in faliment, acum incep sa apara adevaratele probleme.

In aceasta dimineata, toti angajatii Realitatea TV au primit o instiintare ca nu mai au voie sa intre in sediu, informeaza paginademedia.ro. Toti angajatii au fost instiintati oficial ca li se acorda dreptul de a intra in birouri doar in scopul preluarii bunurilor personale. Se pare ca notificarea a fost trimisa de catre proprietarii imobilului in care Realitatea TV isi desfasura activitatea. Problemele au inceput pentru Realitatea Media inca de la inceputul lunii cand instanta a decis irevocabil intrarea in faliment.

Avizul afisat public la intrarea in cladirea de birouri este unul foarte scurt si explicit: „Incetarea in data de 30.03.2019 a contractului de locatiune din data de 02.03.2016 in temeiul caruia Realitatea Media SA, in insolventa, ocupa spatiile din Cladirea Platinum situata la adresa Bucuresti, sector 1, Sos Bucurest – Ploiesti nr. 172-176.”

„Accesul in spatiile mentionate este permis numai in scopul preluarii bunurilor personale si/sau bunurilor companiei, in vederea evacuarii birourilor.

In urma cu 2 saptamani Cozmin Gusa vorbea foarte nervos despre situatia in care a ajuns televiziunea unde este actionar: „În ultimele trei săptămâni ni s-au blocat conturile de mai multe ori pentru a nu putea plăti nici utilităţile, nici salarii. S-a încercat preluarea ilegală a brand-ului Realitatea de la OSIM. Acum trei săptămâni era să pierdem sediul, deşi chiria era plătită la zi. Pentru că am reuşit să rezistăm, azi a venit această lovitură de baros. Aveam un plan de reorganizare.” a fost declaratia lui Cozmin Gusa, actionar al Realitatea Media imediat dupa aflarea deciziei de faliment.

In prezent nu se stie ce se va intampla cu emisia postului si daca managerii televiziunii au reusit sa mute o serie de studiouri in alta locatie de unde sa isi poata desfasura in continuare activitatea fara probleme. Pana la aceasta ora Realitatea Tv emite normal in continuare fara probleme.

Instanta a respins planul de reorganizare al Realitatea Media in principal din cauza datoriilor uriase acumulate la bugetul de stat. Dacă la momentul septembrie 2011, când a intrat în insolvență, Realitatea Media avea datorii la stat de 36 de milioane de lei, în 2018 acestea au ajuns la aproape 127 de milioane de lei (în jur de 26,4 milioane de euro), arată site-ul Supervizor.ro.

Cum se împart datoriile la stat:

Bugetul de stat = 51.739.550 lei
Bugetul asigurărilor sociale de stat = 53.188.661 lei
Bugetul asigurărilor pentru şomaj = 2.075.090 lei
Bugetul asigurărilor de sănătate = 19.995.557 lei
TOTAL: 126.998.858 lei.

Mai multe detalii pe acest subiect puteti citi AICI

Publicat: 23 Apr. 2019, 10:07 News 3
Pe aceeași temă