Exista nivel ridicat de plumb in sangele copiiilor dupa incendiul de la Notre-Dame din Paris

Publicat: 07 Aug. 2019, 11:04 Life
Exista nivel ridicat de plumb in sangele copiiilor dupa incendiul de la Notre-Dame din Paris

Vesti proaste pentru copiii care s-au aflat in zona catedralei Notre-Dame atunci cand a izbucnit incendiul.

Exista nivel ridicat de plumb in sangele copiiilor. In luna iulie, numarul copiiilor depistati la controlul nivelului de plumb in sange dupa poluarea provocata de tragicul incendiul de la Notre-Dame s-a dublat.

Acesta se ridica la peste 160, conform unui bilant oficial citat de AFP. Au aur mai multe sute de tone de plumb in timpul incendiului care a distrus o mare parte din celebra catedrala.

Nivel ridicat de plumb in sangele copiiilor

Sase pompieri care au intervenit la Notre Dame, au fost arestati

Plumbul se afla in flesa octogonala in forma de „sageata” dar si in acoperis, insa acesta s-a topit iar o parte din metalul toxic s-a raspandit sub forma de particule.

Au fost supusi la teste noi copii, iar sase dintre acestia se localizeaza in „pragul de vigilenta” (25 pana la 50 de micrograme de plumb pe litru de sange) iar unul chiar depaseste pragul de declarare obligatorie a saturnismului (50). Insa nu se poate atribui cu certitudine pe seama poluarii provocate de incendiu.

Conform primariei Parisului, 15 crese dar si scoli lcoalizate in vecinatatea imediata sau mai departata a catedralei trebuie sa ia masuri extreme.

Cum va arata Catedrala Notre-Dame dupa restaurare. Nu seamana deloc cu catedrala pe care o stiam noi

Dezastrul a fost de proportii, arzand o mare parte din acoperisul celebrei cladiri, iar turla imensa de pe acoperis s-a prabusit sub ochii ingroziti ai privitorilor.

Incendiul ameninta sa distrusa intreaga constructie insa pompierii, dupa multe ore, au reusit in cele din urma sa stinga flacarile imense. Francezii au fost in lacrimi dupa aceasta tragedie de proportii uriase.

Incendiul de proportii care a reusit sa distruga o mare parte din Notre-Dame a fost stins dupa opt ore, opt ore de chin in care toata lumea a stat cu sufletul la gura.

Notre-Dame este, fara indoiala, distrusa in mod tragic. Atat francezii, cat si locuitorii din toate colturile lumii au fost socati sa vada cum emblema Frantei dispare treptat sub ochii lor.

S-au donat sume incredibile pentru restaurarea catedralei, iar in curand lucrarile vor incepe, si chiar sunt gata planurile, care arata fata unei cu totul alte catedrale.

Vezi AICI pozele cu noua fatada a Catedralei  Notre-Dame din Paris.

Publicat: 07 Aug. 2019, 11:04 Life
Pe aceeași temă