EXCLUSIV | Saveta Bogdan, pomană pentru cei doi soți! Unul a lăsat-o văduvă la 20 de ani, altul a plecat cu altă femeie: “Nu i-am purtat pică. Nu am fost supărată”
Saveta Bogdan face pomană pentru cei doi soți. Unul a decedat când îndrăgită artistă de muzică populară avea doar 20 de ani, iar cel de-al doilea a plecat de acasă, după 30 de ani de căsnicie, după ce s-a îndrăgostit de altă femeie.
Cântăreața însă nu i-a purtat pică și l-a lăsat să plece, să fie fericit lângă femeia de care s-a îndrăgostit. Bărbatul, între timp, a decedat, iar ea nu uită în fiecare an să facă pomană.
Saveta Bogdan face în fiecare an pomană pentru cei doi soți
Saveta Bogdan ne-a povestit despre viața ei, grea, spune ea, în interviul de mai jos. Însă, chiar și așa, cu o viață destul de grea, îi mulțumește lui Dumnezeu în fiecare zi că e sănătoasă și că are putere de muncă.
Are 60 de ani de carieră și nu are de gând să se oprească prea curând, are spectacole zilnic și adoră să petreacă timpul pe scenă, lângă publicul ei.
Doamna Saveta, de la cântare la cântare…
Da. Am ieșit de la o cântare și am zis să vin și la Revelionul Artiștilor organizat de Nicușor Ioniță. Eu lucrez foarte mult cu el, el mi-a făcut festivalul meu, a cincea ediție. Și… chiar mă simt foarte bine când alerg, nu stau acasă deloc.
În fiecare zi alerg. Cânt la un restaurant, cânt acolo seară de seară aproape și sunt foarte bine.
Dacă faci pauză cu vocea, nu mai merge, dacă nu merge vocea, n-ai treabă.
Câți ani aveți de carieră?
Draga mea, am 60 de ani de cariera. 60.
„Le fac parastas și celor 2 soți care mi-au murit. Bine, al doilea soț nu mai era cu mine. Era cu altă persoană”
Cum arată o zi din viața dumneavoastră?
Mă culc la ora 01:00 noaptea, la ora 07:30 -8.00 sunt în picioare. Ăsta e programul meu.
Mă trezesc, mănânc ceva și după aia beau cafeaua. Îmi iau, în primul rând, anaforă, îmi iau agheasmă. Eu am și un pic de credință, știi? Și după ce mi-am luat astea, îmi fac un sandwich și după aia cafea. Cafeaua o beau cu lapte.
După aceea văd ce program am, ori mă duc la o televiziune, ori mă duc la un spectacol și seara trebuie să fiu la program, deci mă orientez. Aproape zilnic am televiziuni.
Sunteți chibzuită?
Da, sunt. Sunt foarte controlată.
Adică, de exemplu, câștigați o sumă de bani, nu o cheltuiti? O strângeți?
Eu, de obicei, mai dau și la oameni săraci, pe stradă. Dacă am ceva în plus, tot timpul dau la săraci și azi am dat la cineva, i-am dat și bănuți și dau un pateu ceva de mâncare. Dau, împart, pentru mama, pentru tata, pentru frați. Mi-au murit 2 frați.
Grea viață, dar Mulțumesc Dumnezeu că am trecut bine prin ea, și le fac parastas și celor 2 soți acum, în februarie, care mi-au murit. Bine, al doilea soț nu mai era cu mine. Era cu altă persoană, dar eu îi fac parastas, nu știu, face ea, nu face. E tatăl fetei mele și eu îi fac.
„După 30 de ani s-a îndrăgostit de altă femeie și a luat-o de nevastă, deci el când a murit nu mai era cu mine”
Ați avut o viață așa grea și am citit că ați rămas văduvă în tinerețe, pe la 20 de ani.
Măi, a murit și s-au gătat zilele. Eu am venit în București, l-am găsit pe ăsta după 7 ani. M-am recăsătorit cu ăsta. Și am stat cu el aproape 30 de ani. După 30 de ani s-a îndrăgostit de altă femeie și a luat-o de nevastă, deci el când a murit nu mai era cu mine. Era cu altă persoană, dar eu nu i-am purtat pică. Nu am fost supărată pe el, atât a fost.
Fiica ce face?
Cătălina, fata mea, s-a căsătorit cu un băiat în America. Mă duc la ea. Stau în fiecare vară câte patru-cinci luni. E frumos că eu am liniște acolo. Le fac grădina, în sensul că le pun fasole, le pun cartofi, le pun varză, le pun salată. Și ginerelui îi place tare mult.
Cătălina e foarte bine, și-a terminat ASE- ul aici, în țară, a avut bursă. Acum și-a făcut o școală de asistentă medicală și lucrează ca asistent în spital. Câștigă foarte bine. Asistenții și doctorii câștigă cel mai bine în America.
De ce nu poate deveni bunică Saveta Bogdan: „Erau probleme foarte periculoase”
Nu avem copii, nu avem nepoți, pentru că…. Nu face el copii. Și dacă nu face, ce să facem? Nu poate el. Iar cu primul soț, că el e al doilea soț, a rămas însărcinată, dar a făcut o complicație în luna a doua și a fost nevoită să-l scoată. Așa i-au spus doctorii profesori.
Erau probleme foarte periculoase.
Vă e greu așa, singură? Sau nu sunteți singură? Citisem că aveați, la un moment dat, un partener de altă naționalitate…
Măi, eu n-am timp să mă gândesc la singurătate. Nu am idee ce s-a scris. Îmi plac tinerii, nah! Eu sunt foarte credincioasă. Eu țin la Dumnezeu, îl iubesc pe Dumnezeu și pe fata mea. Nu mai am încredere nici în oameni, nu mai am încredere.
Saveta Bogdan: „Am un prieten, într-adevăr, avocat, cu care sunt. Si ce să fac, menajul? E prea mult pentru mine”
Am un prieten, într-adevăr, avocat, cu care sunt. Ne vedem, ne auzim, atât. Dar mai lent și mai drăguț. Măi, și ce să fac, menajul? se fac chestiile astea? Nu, e prea mult pentru mine și n-am timp. Eu mă ocup de mine. Am fost plecată la Cluj și am făcut 19 înregistrări într-o zi. Îți dai seama ce putere mi-a dat Dumnezeu? De aia spun că am credință.
Cum va întrețineți, care e secretul?
Faptul că nu gândesc rău la nimeni, gândesc numai bine și îl rog pe Dumnezeu să trimită lumină tot timpul.
Ați filmat pentru o reclamă în străinătate? Despre ce este vorba?
La ginerele meu. Ginerele este manager la o fabrică de mașini de spălat și i-am făcut o reclamă acolo. Frumos!
„Se țin foarte multi de mine, unul de vreo 22 de ani, se mai ține și unul de 26, dar nu bag în seamă”
Cum vă curtează bărbații? Sau tinereii, mă rog? Care a fost cea mai, să zicem, interesantă formă la care apelează?
Ei se agață de mine, da. Eu mă duc de la cântare și ei lângă mine “fac și eu poze cu dumneavoastră”. Facem și după aceea nu mai pleacă de lângă mine. “Dar ce faci? nu mai pleci? Du-te că eu am treabă”. Și mă ridic și plec ca să-i las să-și vadă de treabă. Se țin foarte multi de mine, unul de vreo 22 de ani, se mai ține și unul de 26, dar nu bag în seamă.
Nu-i bag în seamă, vorbesc cu ei frumos, mă întreabă de folclor, le spun cum să procedeze, cum se întâmplă, ce și cum să facă să fie autentici. Să fie în costum popular și să-și cânte zona de unde vine. Trebuie să muncească, muzica e foarte grea.