EXCLUSIV | Răzvan Popescu de la Radio Zu a ajuns de la 126 de kilograme la 79 de kilograme. Cum arată acum și ce mănâncă în fiecare zi

Publicat: 27 dec. 2022, 15:56 Autor: Dora Bazavan Vedete

Răzvan Popescu de la Radio Zu a ajuns de la 126 de kilograme la 79 de kilograme. El se simte cel mai bine din viața lui cu ocazia acestor sărbători de iarnă! Omul de radio se bucură din plin de faptul că a luat cea mai bună decizie și și-a micșorat stomacul. Avantajele încep să apară din plin, garderoba s-a schimbat aproape de la zero iar de Crăciun și-a permis să guste din ce a avut poftă!

Popescu de la Radio se face din ce în ce mai fit! Cum te simți acum, după operația de micșorare a stomacului din vara asta?

Înainte să mă operez, oamenii care făcuseră operația asta înainte ziceai că sunt programați să îmi spună același lucru și anume. „A fost cea mai bună decizie a vieții mele!”. Nu neapărat că nu-i credeam, mi se părea așa ciudat că în viață luăm foarte  multe decizii și tocmai asta să fie cea mai bună decizie a vieții unui om. La 6 luni de la operație încep să îi înțeleg! Da! Eu mă simt foarte bine și nu regret nicio secundă că am luat decizia asta! Regret că nu am luat-o mai devreme. Și m-am chinuit de vreo două ori câte un an de zile cu niște programe de slăbit, care dădeau rezultate doar că era foarte greu să le și mențin.

Răzvan Popescu de la Radio Zu a ajuns de la 126 de kilograme la 79 de kilograme

Ai ajuns deja de la 125 de kg la 80, într-un timp destul de scurt! Care e starea ta de spirit și cât de fericit ești acum când te uiți în oglindă?

Da, e un timp destul de scurt! Sunt 6 luni de zile, de la 126 de kile la 79 în momentul ăsta sau 79 de kilograme cred că sunt în momentul ăsta pentru că sunt de o săptămână în Orașul faptelor bune. Și nu m-am mai cântărit și când mă uit în oglindă mă văd tot pe mine că nu îmi dau seama că e atât de mare schimbarea. Văzându-mă în fiecare zi, dar îmi spun cei din jur că ar fi o schimbare cu adevărat impresionantă!

Soția ta, care te-a încurajat în tot acest demers, ce spune când vede această transformare radicală a ta?

Îți dai seama că ea e fericită pentru că vede că mie  îmi este bine și în general omul de lângă tine este fericit atunci când simte că este alături de un om fericit. Că trăim împreună, împărțim viața asta și logic că ne dorim ceea ce e mai bine unul pentru celălalt. Și ea a fost într-adevăr o persoană care m-a susținut în deciza asta. Ce-i drept mai târziu decât mi-aș fi dorit eu pentru că în primă fază  a fost destul de temătoare pentru pasul ăsta!

A venit Crăciunul! Ce ți-ai „permis” să guști din preparatele tradiționale de sărbători? Probabil că nu ai putut mânca pe săturate! Te încearcă vreo ciudă în acest sens?

Pot să mănânc orice pentru că la distanța asta de timp operația nu îți mai oferă restricții la niciun fel de mâncare. Doar că evident că e nevoie să mănânc cantități mai mici pentru că locul e limitat, spațiile sunt limitate. Mi-am transformat stomacul dintr-un avion într-un Fiat d-ăla mic sau într-un Tico!

Ai vreun regret pentru faptul că nu ai recurs la această operație mai devreme?

Nu cred în regrete! Regretele și dacă le ai sunt inutile! Văzând cum mă simt, le-am spus la un moment dat că poate trebuia să iau decizia asta mai devreme dar de la asta până a spune că am regrete, e cale lungă. Am luat decizia asta acum, e bine că am luat-o și pot să îmi duc viața mai departe cu noile kilograme. Aș avea regrete poate dacă m-aș îngrășa după, Doamne ferește!

Ai schimbat deja toată garderoba sau ai mai păstrat câteva haine mai largi drept amintire? 

Ai întrebat de regrete mai devreme, am regrete că nu mai pot să port niște haine care îmi plăceau și pentru că sunt acum exagerat de mari dar am găsit un prieten bun căruia i le-am dat pentru că unele dintre ele erau foarte mari, nu am apucat să le port decât de câteva ori și da, am schimbat o mare parte din  garderobă și să știi că pentru un om care a slăbit și numai cine a trecut printr-un proces de slăbire nu înțelege.

Cum arată acum și ce mănâncă în fiecare zi

Să poți să-ți iei haine noi mărime mai mică și care să stea mult mai bine pe tine decât stăteau înainte la kilogramele vechi. Celelalte haine, e un mare motiv de bucurie! Nu suferi că cheltui niște bani! Nu am păstrat nicio haină din alea mari, ce să fac cu ele? Doamne ferește! Lasă că hainele sunt făcute să fie purtate nu să zacă pe post de  piesă de muzeu într-un șifonier!

Intrii în noul an “un alt Răzvan”! Care sunt plusurile și minusurile în această ecuație numită slăbit și transformarea totală a lui Răzvan Popescu de la Radio Zu?

Minusurile sunt la kilograme! Ăla e minusul cel mare. Minusuri, să spunem că ai acum o chletuială în plus, o grijă în plus că trebuie să îți iei haine noi,  dar și când te îngrași trebuie să ai cheltuiala asta pentru că, la fel, trebuie să îți iei haine noi, iar plusuri sunt pe toate planurile, de la încredere în tine, de la sănătate și toate lucrurile bune care vin la pachet cu niște kilograme cât mai aproape de normal!

Cât de mult îți place de tine acum? Și ce îți place cel mai mult în această perioadă?

Nu m-am întrebat niciodată dacă îmi place ceva la mine sau dacă îmi place de mine! Important e să le placă celor de lângă mine de mine ca să fiu cât mai ușor de suportat. Cam asta cred că e principala dorință a mea. Ce-mi place cel mai mult în această perioadă e că nu mai am pofte, din alea foarte mari. Că senzația de foame este mult diminuată, aproape inexistentă. Și asta e o chestie extraordinară pentru unul ca mine care a ținut diete o groază, stăpânind foamea și luptând cu ea în orice moment!

Ești deja în etapa în care cred că ai scăpat definitiv de glumele de genul. “Popescule, ce-ți mai place shaorma!”! Ești de acord? De îngrășat nu cred că mai e cazul acum!

Asta te deranja cel mai mult din perioada în care aveai mai multe kilograme în plus? Că lumea era rea și nu și vedea de treaba ei, glumele astea proaste legate de kilograme?

Nu mă deranjau și nu m-au deranjat niciodată glumele făcute la adresa kilogramelor mele, mai ales dacă erau glume făcute de drag și nu pentru a te jigni. Vezi că și aici e o problemă că una e să facă cineva glume pentru că e atmosfera aia  relaxată între oameni. Și e plăcut să glumim unii cu ceilalți. Însă în momentul în care vrei să jignești pe cineva. Și primul mod pe care l-ai avea în minte e de a-l ataca sau să te legi de kilogramele lui.

Sau de orice chestie fizică diferită de normalitate sau normalitatea pe care ne-o închipuim noi, atunci poate deveni deranjant. Da, și la un moment dat glumele care sunt din aceeași zonă, repetate de mai multe persoane, pot să te obosească, să te facă să te plictisești de ele. E ca și cum ai vedea aceeași comedie de o sută de ori pe zi,  timp de un an, în fiecare zi, oricât de bună ar fi ea, tot începi să te plictisești.

Ai ajuns vreodată la psiholog din această cauză? 

Doamne ajută nu am avut nevoie de psiholog, adică nu am fost atât de afectat de glumele respective însă am avut parte de consiliere psihologică înainte de operație și după operație pentru că oamenii au vrut să se asigure că și din punctul ăsta de vedere sunt pregătit pentru pasul ăsta, care nu e un pas ușor de făcut, nu e ca și când ai merge la coafor să îți schimbi culoarea părului sau ai face nu știu ce injecție cu botox, nu. E totuși o intervenție chirurgicală cu niște consecințe serioase dacă nu ești pregătit din toate punctele de vedere pentru această operație.

Până la vară cam ce greutate estimezi că vei avea?

Nu am un traget, nu mă interesează. De data asta e prima dată când slăbesc și nu am un target în kilograme pentru că știu că am un aliat, se numește operația pe care am făcut-o și își face ea treaba! E lacătul de la frigider pe  care mulți glumeau că ar trebui să mi-l pun în momentele în care aveam niște kile în plus. E, am rezolvat și asta cu lacătul așa, ca estimări, nu știu, probabil 70-70 și ceva de kilograme, suficient de mult cât să îmi zică oamenii pe stradă: „Vai, dar ce mult ai slăbit!”,  „Nu ai slăbit totuși cam mult?”.

Cum ți-ai propus să ai grijă de tine în următoarea perioadă? 

E o întrebare la care nu găsesc un răspuns! Trebuie să am grijă de mine așa cum orice om de pe lumea asta trebuie să aibă grijă de el. Nimic special, nici în cazul  meu și al operației pe care am făcut-o!

Cum arată meniul tău într-o zi oarecare, de când te-ai operat? 

Minuscul! În sensul în care cantitățile sunt la sfert față de cantitățile în care aveam nevoie înainte de operație. Și clar nu pot să mănânc o farfurie de ciorbă întreagă la o masă!

Cât de mult te-a încurajat nașul Dan Negru în acest traseu al tău?

Dan este un fricos! Clar a fost destul de reticent și mi-a zis că poate e mai bine să mă mai gândesc, că nu e neapărat nevoie de operație, că sunt ok și așa, dar i-am spus că  e genul de decizie de care sunt atât de convins, că nu am nevoie de sfat. Că știi cum e, sfaturile sunt binevenite  atunci când le ceri,  când ai nevoie de ele. Când tu crezi într-un lucru e bine  că indiferent de ce sfaturi primești să  mergi până la capăt pentru că nimeni nu simte mai bine decât tine ce e mai bun sau mai rău pentru  viața ta!

E chiar așa de zgârcit cum se zice?

Asta cu zgârcenia lui Dan Negru  va deveni cu siguranță în niște ani subiect de folclor pe stilul Hagi Tudose și alte personaje cunoscute pentru zgârcenia lor! Dan Negru este un om ca orice om și e bănățean în primul rând! Și dacă ați avut ocazia să cunoașteți bănățeni o să înțelegeți și cât de zgârcit este Dan Negru!

Tu și Cuza vă cam țineți de provocări la radio! Care a fost cea mai tare de până acum și de ce ți-a plăcut mai mult?

Asta pentru că ne jucăm la radio în primul rând,  că nu vrem să ne luăm în serios, că se iau alții în serios și pentru noi. Nu știu dacă e cea mai tare dar mi-o amintesc cu drag! În momentul în care am venit la radio și am  dat drumul la jingle-ul de emisiune și în loc să se audă jingle-urile normale cu Popescu și Cuza. Se auzeau unele cu Cuza și colegul lui, Cuza și celălat, fără ca numele meu să mai existe menționat pe jingel-urile din emisiune. Mi s-a părut foarte tare că s-a complotat extrem de mișto pentru treaba asta în rândul întregii echipe și chiar m-am distrat! Mi-o aduc aminte pe asta, nu neapărat că e cea mai tare dar îmi e foarte dragă gluma asta!

Publicat: 27 dec. 2022, 15:56 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă