Elevii unei școli dintr-un sat din Caraș-Severin vor învăța în locuința învățătorului
Elevii unei școli dintr-un sat din Caraș-Severin. Inspectorul școlar general al județului Caraș-Severin, Marius Cornici, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că înainte de începerea noului an școlar, 27 de unități de învățământ nu au autorizație sanitară de funcționare.
Dintre acestea, șapte școli, toate aflate în mediul rural, încă au WC în fundul curții.
Elevii unei școli dintr-un sat din Caraș-Severin
„Avem 27 de unități fără aviz sanitar și undeva la 32 de școli care nu au autorizație ISU de securitate la incendiu. O parte din școli sunt cuprinse pe diferite programe de finanțare, cu scopul modernizării.
Nu sunt probleme majore legate de debutul anului școlar, stăm mai bine față de anul trecut din punct de vedere al condițiilor. De asemenea, avem șapte școli care nu au autorizație sanitară pentru că încă au WC în curte, toate sunt în mediul rural. În acest moment, cele șapte școli se află în diferite etape de investiții, pentru a le reabilita”, a afirmat Marius Cornici.
Totodată, inspectorul școlar general al județului Caraș-Severin a declarat că elevii care învață la școala primară din satul Cănicea, comuna Domașnea, vor fi nevoiți să înceapă cursurile în casa învățătorului.
„În clădirea școlii din Cănicea nu se pot face investiții până când primăria nu clarifică situația imobilului, care se află într-o stare neconformă. În aceste condiții, învățătorul din sat a fost dispus să le pună la dispoziție elevilor casa lui. Învățătorul are 62 de ani și un suflet mare”, a spus Marius Cornici.
La nivelul județului Caraș-Severin funcționează 129 de unități de învățământ în 399 de clădiri.