Durerea de ovare. Ce inseamna cand te dor ovarele

Publicat: 05 Dec. 2018, 20:03 Life

Durerea de ovare este des intalnita la femei de toate varstele, iar cauzele pot fi multiple, unele ingrijoratoare, altele mai putin.

Durerea de ovare poate fi uneori insuportabila, incat nici cele mai bune calmante nu-si mai fac efectul. Insa daca acestea persista, trebuie sa fii atenta, fiindca ceva poate sa fie in neregula.

Durerea de ovare. Ce inseamna cand te dor ovarele

Cum se manifesta durerea de ovare

Durrea de ovare este situata in abdomenul inferior si poate fi simtita pe intensitati. Poate fi intermitenta sau continua, insa uneori o poti simti ca o intepatura sau chiar ca o arsura.

Aceasta se poate intensifica atunci cand depui un efort mai mare sau cand urinezi, iar intensitatea poate sa difere si aici. Sunt femei care nu mai resimt durerile timp de cateva ori, ca apoi sa revina la fel de intens.

Cauzele durerii de ovare

Nu, frigul nu este o cauza a durerii de ovare, asa cum am fost invatate de mici. Durerea de ovare nu trebuie ignorata, fiindca poate fi un smen al unei cauze grave.

Boala Inflamatorie pelvina

Sau „raceala la ovare” dupa cum o stim de cand eram mici, insa nu este chiar o raceala, fiindca nu are legatura cu frigul. Vorbim despre o infectie a ovarelor, trompelor uterine si a uterului.

Poate fi provocata de o boala cu transmitere sexuala care nua fost tratata si este insotita de simptome precum secretii vaginale anormale, sangerari intre menstruatii si durerea la contactul sexual.

Chisturile ovariene

Chisturile de obicei trec de la sine, fiind des intalnire, insa cel mai bine ar fi sa mergi la medic pentru un consult, pentru ca uneori pot sa apara complicatii grave. Chisturile pot sa provoace menstruatii neregulate si durere la contactul sexual.

Endometrioza

Aceasta afectiune este dureroasa, pentru ca endometrul creste si in afara uterului, neputand fi eliminat la menstruatii. Provoaca menstruatie abundenta si dureroasa, dar si durere la contactul sexual, intalnite si in celelalte cazuri.

Tumrori ovariene

Acestea sunt depistate prin durerea de ovare, indigestie, balonare si constipatie. Acestea se formeaza si pe alte parti ale corpului si pot fi maligne (canceroase) sau benigne (noncanceroase).

Publicat: 05 Dec. 2018, 20:03 Life
Pe aceeași temă