Dublă premieră la TIFF 2024: se lansează documentarul despre viața artistei Marina Voica, iar filmul „Trei kilometri până la capătul lumii” se bucură de o proiecție specială înainte de lansarea în cinematografe

19 06. 2024, 11:59

Dublă premieră la TIFF 2024: se lansează documentarul despre viața artistei Marina Voica, iar filmul „Trei kilometri până la capătul lumii” se bucură de o proiecție specială înainte de lansarea în cinematografe

La 87 de ani, Marina Voica devine protagonista documentarului „Fluturi de noapte”, regizat de Andrei Răuțu și produs de Blitz Film în colaborare cu Asociația „Conceptual Lab by Theo Nissim”. Acesta este primul lungmetraj dedicat vieții și carierei artistei, iar premiera va avea loc în prezența sa. Marina Voica, una dintre cele mai importante și îndrăgite soliste de muzică ușoară din România, are o carieră impresionantă de peste cinci decenii, în care a lansat peste 850 de melodii și a avut nenumărate apariții la radio și TV, atât în țară cât și în străinătate.

Sinopsis film:

În 2019, Marina Voica joacă într-un scurtmetraj regizat de Andrei Răuțu, iar de atunci Andrei refuză să mai plece din viața ei. Marina acceptă inițial să filmeze un videoclip cu Andrei, ulterior și ideea de a face un documentar. Cu toate acestea, Marina nu este pe deplin mulțumită de modul în care Andrei o filmează. Interacțiunea dintre cameră și personaj se desfășoară ca o luptă a demascării, în care regizorul pare să piardă în fața divei muzicii românești, fără să știe cum să se raporteze la ea: ca la o bunică sau ca la o artistă efervescentă.
,,Am încredere în Andrei Răuțu. Modul în care a reușit să prezinte viața unei bătrâne este cu adevărat dramatic. Am văzut doar o secvență și mi-a plăcut foarte mult, chiar dacă eram prost dispusă în ziua aceea. Nu vă așteptați la distracție, cancan sau ceva de genul acesta. Filmul va oferi o perspectivă profundă și autentică asupra vieții mele. Prefer să vorbesc acum, cât sunt în viață, decât să se scrie despre mine după ce nu voi mai fi și să nu pot să mă apăr! ” declară Marina Voica.

Publicul va avea ocazia să vizioneze pelicula în două proiecții speciale:

Prima proiecție va avea loc joi, 20 iunie, ora 16:00, la Cinema Victoria, în prezența artistei Marina Voica.
A doua proiecție va avea loc vineri, 21 iunie, ora 15:00, la Cercul Militar.

„Fluturi de noapte” este o coproductie Blitz Film și Asociația „Conceptual Lab by Theo Nissim”, având în distribuție nume remarcabile precum Marina Voica, Mirabela Dauer, Andrei Răuțu, Andrei Dinescu, Andrei Partoș, Andreea Raicu și Robertino Boacă. Scenariul este semnat de Andrei Răuțu, iar co-producătorii sunt Theo Nissim și Ana Gheorghe. Filmul explorează temele complexității umane și ale relațiilor interpersonale, aducând în prim-plan personaje vibrante și emoții profunde.

,, Andrei este o voce promițătoare a cinematografiei românești. Il remarcasem încă din 2020, când a fost premiat pentru ,, Bucureștiul văzut de sus”. M-am bucurat ca patru ani mai târziu să pot susține o nouă inițiativă de-ale lui. Este un tânăr talentat și implicat, iar Marina Voica este o artistă despre care, cu siguranță o să vorbească multe generații de aici în colo” spune Theo Nissim, Co-producător al peliculei
Tot în cadrul TIFF 2024, filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, distins cu Queer Palm la Cannes în acest an, se va bucura de o proiecție specială, înainte de intrarea în cinematografe. Pelicula a fost de asemenea susținută de Asociația ,, Conceptual Lab by Theo Nissim” încă din faza de proiect.

,,Sunt încântat că în acest an, unul dintre filmele în care am investit cu încredere a avut premiera mondială meritată. Acum a venit momentul ca publicul românesc să se bucure de el.TIFF este locul în care ,, Trei kilometrii până la capătul lumii” a fost văzut pentru prima oară și tot aici e bine să fie practic lansat pentru publicul larg din România.” Spune Theo Nissim, producător asociat al filmului și fondator Conceptul Lab.

Despre Asociația ,,Conceptual Lab by Theo Nissim”

Asociația „Conceptual Lab by Theo Nissim” este un proiect inovator, fondat de de Theo Nissim,
Antreprenor, executiv și om de afaceri din Silicon Valley. Asociația își propune să promoveze artiști contemporani – poeți, pictori, actori și performeri culturali – și să creeze un spațiu de întâlnire între aceștia și publicul larg. Lansat pe 14 februarie 2015, Conceptual Lab a găzduit numeroase evenimente, de la dezbateri și galerii de artă, la expoziții cu vânzare, lecturi și lansări de carte, dar și producții cinematografice.